Peter Haima
Inschrijven

6 februari | Peter Haima

Helende herstelyoga bij kanker (herhaling)

Stimuleren van het zelf-herstellend vermogen

Herstelyoga is een zachte, helende, integrale yoga speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker, tijdens en na behandeling. Deze vorm van yoga stimuleert het zelf-herstellend vermogen van het lichaam, verbetert de algehele gezondheid en vermindert stress en pijnklachten. Er wordt aandacht besteed aan helende ademoefeningen die het immuunsysteem activeren.

Zachte en veilige oefeningen activeren de doorbloeding van organen en circulatie van lymfe. Er wordt veel aandacht besteed aan helende ademhalingsoefeningen, waaronder een langzame en diepe buikademhaling. Het lichaam komt hierdoor in een toestand van rust en herstel, het immuunsysteem wordt geactiveerd. De heling wordt verder verdiept door een vriendelijke aandacht voor alle fysieke, mentale en emotionele ervaringen (mindfulness) en een lange eindontspanning of Yoga Nidra.

Medische uitleg over kanker

In deze bijscholing zul je allereerst deze vorm van yoga zelf ervaren, waarna we onze ervaringen uitwisselen en de opbouw van de herstelyogales bespreken. Daarnaast krijg je medische uitleg over de ziekte waardoor je beter zult begrijpen hoe en waarom herstelyoga een helende werking heeft bij kanker. Tot slot krijg je een handleiding mee, waarmee je zelf lessen kunt voorbereiden om in groepsverband of individueel les te geven. Ook ben je hiermee in staat artsen en fysiotherapeuten te benaderen om je les onder hun aandacht te brengen.

Peter Haima

Peter: “In 2011 werd ik getroffen door kanker. Na mijn behandeling heb ik yoga ontdekt als helende methode om weer fit te worden en lichaam en geest in balans te brengen. Als medisch bioloog en kanker ervaringsdeskundige is het mijn passie om mensen te leren en te inspireren hoe ze op eigen kracht hun gezondheid en kwaliteit van leven kunnen verbeteren met yoga & mindfulness. Sinds 1 januari 2014 ben ik oprichter en eigenaar van Life-Force Yoga in Westervoort. Naast yogalessen verzorg ik mindfulness trainingen, ook geef ik lezingen en trainingen over yoga en medische onderwerpen en schrijf ik medische artikelen voor internationale bedrijven.”

Datum: zaterdag 6 februari 2021.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 punten
Aantal deelnemers: maximaal 10.
Sluitingsdatum van inschrijving 18 januari 2021.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Inschrijven
meer eendaagse bijscholingen