15 t/m 18 augustus 2024 | Ved Aaron Rampersadsingh

Van asana naar het subtiele energielichaam (Yoga teacher retreat – english spoken)

Kundalini Mahayoga

In deze retreat krijg je duidelijke en praktische begeleiding over hoe je het energielichaam kunt ervaren en versterken aan de hand van de principes van Kundalini Mahayoga (Kundalini Mahayoga omvat alle vormen van yoga, waarbij het werken met de kundalini energie centraal staat).
Hiermee overbruggen we de kloof tussen de bekende fysieke uitvoering van yoga asana’s en de onderbelichte diepe spirituele uitwerking op het energielichaam.

In deze vierdaagse retreat/scholing leer je de spirituele mechanismen van yoga (opnieuw) te bekijken, waardoor je meer te weten komt over je subtiele energielichaam.
Door te leren handelen vanuit het subtiele energielichaam, zul je beter in staat zijn te werken met je eigen spirituele kracht en intelligentie.

Naarmate de diepere verbinding met de energie groeit, gaan we samen verkennen hoe je deze dienstbaar kunt inzetten, zodat jij kunt bijdragen aan het hogere spirituele ontwaken van je cursisten en de mensen om je heen.

Voor wie is deze retreat?

Deze retreat is bedoeld voor yogadocenten die zelf willen blijven groeien in spiritueel bewustzijn en vaardigheden willen ontwikkelen om hun cursisten bij datzelfde te ondersteunen. De retreat richt zich op docenten die het waarderen dat een yogales niet alleen gaat over het verbeteren van de fysieke conditie van hun cursisten, maar om het faciliteren van hun spirituele groei en transformatie. Aan de hand van de diepere spirituele concepten van yoga zullen we betekenisvolle stappen zetten om van een fysieke beoefening naar een spirituele ervaring te gaan. Dit programma heeft Engels als voertaal.

Ved Rampersadsingh heeft diepgaande kennis over de spirituele aspecten van yoga en uitgebreide ervaring met de integratie hiervan, vanwege zijn levenslange verbondenheid met de levende meester Sri Vasudeva. Ook zijn intensieve persoonlijke spirituele zoektocht, zijn toegewijde yogabeoefening en zijn jarenlange ervaring als yogaleraar zullen bijdragen aan een leerzame retreat. Met grote passie verkent Ved hoe de vele lagen van yoga kunnen bijdragen aan de heelheid van ons spirituele wezen. Hij is in staat zijn technische kennis van asana, pranayama, mantra, en meditatie op een directe en simpele manier over te brengen.  Zodanig, dat ook jij de directe ervaring kunt krijgen van de diepere werking van deze oefeningen op het energielichaam en het bewustzijn. Hij werkt vanuit een helder en intuïtief bewustzijn. Zijn aanwezigheid is geruststellend, helder en aanmoedigend.

Wat gaan we doen?

In deze retreat verkennen we een groot aantal yoga disciplines die ingezet kunnen worden v

oor spirituele transformatie.
De ochtenden zijn gericht op persoonlijke groei aan de hand van begeleide instructie in asana, pranayama, mantra, meditatie en diepe ontspanning. Hierbij is er de mogelijkheid persoonlijke feedback en coaching te ontvangen over je eigen beoefening.
In de middagen gaan we in op de diepere spirituele aspecten van yoga.
Er is ruimte voor zelfstudie en persoonlijke reflectie (svadhyaya), partner- of groepsoefeningen, gezamenlijke discussies, en meditaties. In de middagsessies integreer je je persoonlijke beoefening met inzichten over hoe je dit in je lessen kan integreren en kan faciliteren bij je studenten.

Op dag 1: Belangrijke aspecten in de Kundalini Mahayoga.

We krijgen inzicht in :

  • de drie gunas in de praktijk,
  • de anatomie van het subtiele energielichaam,
  • de kracht en intelligentie van Kundalini,
  • het cultiveren van energiebewustzijn in jezelf.

Op dag 2: De subtiele energie van asasa’s.

We maken kennis met:

  • het cultiveren van ons energiebewustzijn door middel van asana’s
  • de intelligentie van Kundalini in asana’s
  • het energiebewustzijn van anderen tijdens beoefening, o.a. door middel van partneroefeningen.

Op dag 3: Je aanwezigheid en uitstraling als docent ontwikkelen.

We ontdekken en verdiepen hoe:

  • we het energieveld van een groep kunnen managen,
  • de integriteit van ons eigen energielichaam kunnen behouden,
  • we onze intuïtie kunnen inzetten voor het grotere geheel

Op dag 4: Faciliteren van energiebewustzijn in meditatie.

Aaron Rampersadsingh: is afkomstig uit Trinidad & Tobago en beter bekend als Ved. Ved is de spirituele naam die hem is gegeven door zijn spirituele leraar en Guru, de verlichte meester Sri Vasudeva uit Trinidad & Tobago.
Ved (1988) maakte als kind al op vijfjarige leeftijd kennis met yoga. Vervolgens is hij zijn leven lang bezig geweest met de filosofie en beoefening van Kundalini Mahayoga onder leiding van zijn Guru Sri Vasudeva.
In 2010 behaalde hij zijn bachelor in psychologie aan een universiteit in de Verenigde Staten. Daarna keerde hij terug naar Trinidad om tijd door te brengen met zijn moeder die streed tegen stadium IV kanker. Na het overlijden van zijn moeder ging hij in de ashram van zijn Guru wonen gedurende een periode van 9 maanden.
In deze tijd verdiepte zijn begrip van yoga en begon hij les te geven onder begeleiding van zijn Guru. Hij ontving zijn naam ‘Ved’, een Sanskriet naam ontleend aan het woord ‘Vedas’, wat spirituele kennis betekent.
In 2015 werd Ved uitgenodigd om met Vasudeva op pelgrimstocht door India te gaan naar vier oude heilige plaatsen in de Himalayas. Daar, in de ontzagwekkende hoge bergen bij de historische Kedarnath tempel, voelde hij voor het eerst volledig de roeping om de spirituele wetenschap van yoga met de wereld te gaan delen.
In 2017 ontving hij een beurs van de Indiase Hoge Commissie van Trinidad & Tobago om zijn yoga kennis en ervaring nog verder te ontwikkelen en een certificaat te halen bij de SVYASA Yoga Universiteit van Bangalore.
Na terugkomst van deze reis richtte hij zijn bedrijf ‘Yoga with Ved’ op en begon hij openbare lessen te geven in yogastudio’s en sportscholen. Binnen een jaar groeide dit uit tot een eigen gehuurde locatie voor zijn lessen, en enkele jaren later bouwde hij zijn huis met een eigen yogastudio. Sindsdien geeft hij vanuit hier lessen, workshops, online bijeenkomsten, en retraites.
In Ved’s lessen ligt de focus op de authentieke filosofie en beoefening van yoga als een middel voor zelftransformatie en spirituele realisatie. Zijn opgedane praktische vaardigheden in coaching en lesgeven vanuit zijn psychologie bachelor helpen hem de kennis en ervaring van deze eeuwenoude spirituele traditie effectief over te brengen. Ved heeft een ongelooflijke toewijding en passie om hen te helpen die klaar zijn voor persoonlijke transformatie en is nauw betrokken bij eenieder die de wetenschappelijke en spirituele aspecten van yoga wil ontdekken voorbij de pure fysieke beoefening.

Datum: 15 t/m 18 augustus 2024 (dit programma heeft Engels als voertaal).
Tijd: 09:30-16.00 uur (laatste dag tot 16:30 uur).
Kosten: € 485,- (incl. 21% btw) (€ 60,50 aanbetaling bij inschrijving, incl 21% BTW))
LET OP: eventuele overnachting en maaltijden zijn niet in de prijs inbegrepen en dienen door de deelnemer zelf te worden georganiseerd.
Erkend door VYN
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijving en/of annulering 10 juli 2024

Deel deze bijscholing met je vrienden.