Yoga bijscholingen en specialisaties

Zweiersdal Bijscholingen organiseert bijscholingen en specialisaties voor yogaprofessionals.

trainingen-workshop-nascholingen-voor-de-yogadocent

Als professionele yogadocent wil je jezelf doorlopend blijven ontwikkelen. Je wilt je verder verdiepen in het verantwoord opbouwen van asana’s, je wil meer weten over prana en vayu’s of over de yogafilosofie. Ieder jaar maken we daarvoor een nieuw en actueel yogabijscholingsprogramma waarin ervaren collega’s, die zich gespecialiseerd hebben in een bepaald aspect van yoga, een hele dag uitleg geven en jou en je collega yogadocenten inspireren.

Toepasbare kennis voor je yogapraktijk

De lessen zijn zo opgebouwd dat je het geleerde direct kan toepassen in je yogagroep. In de syllabus die uitgereikt wordt kun je alles nog eens nalezen en aanvullen met eigen aantekeningen.

De bijscholingsdag bestaat uit theorie én praktijk. Zelf de oefeningen ervaren, er vragen over stellen en gecorrigeerd worden zijn belangrijke aspecten om het geleerde eigen te maken zodat jij het kunt overdragen aan jouw cursisten.

Meerdaagse bijscholingen voor yogadocenten

Naast de ééndaagse yogabijscholingen bieden we ook tweedaagse bijscholingen. Dat kan een weekend zijn maar soms liggen de dagen ook wat verder uit elkaar zodat er tijd is om de lesstof te verwerken.

Onze ‘specialisaties ’ zijn meerdaagse, aanvullende opleidingen waarbij je les krijgt van een yogadocent die één aspect van yoga verder uitvergroot en ontwikkeld heeft tot een specialisatie. Om een voorbeeld te noemen: zwangerschapsyoga. Daarbij zijn de asana’s zo aangepast dat zwangeren er baat bij hebben en geen blessures oplopen. Restorative yoga is ook een voorbeeld, daarin worden asana’s zo ondersteund dat het geen inspanning kost een houding uit te voeren. Deze vorm van yoga is heel geschikt bij herstel van ziekte ov blessures. In de specialisatie ‘Adem en ontspanning’ leer je de adem indirect te reguleren met behulp van subtiele oefeningen. Iedere specialisatie is een afgerond geheel waarmee jij als gespecialiseerde yogadocent aan het werk kunt.

Erkend door de beroepsvereniging voor yogadocenten

Al onze bijscholingen en specialisaties zijn erkend door de beroepsvereniging voor yogadocenten, Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Dat betekent dat je voor het bijwonen van een scholingsdag studiepunten ontvangt en zo werkt aan het behoud van je certificering.

Ontmoet gelijkgestemde yogaprofessionals

Naast het vergroten , verdiepen en verbreden van je kennis over yoga zijn het ook dagen waarin je collega’s ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen, bijvoorbeeld over het hebben van een yogapraktijk.

Kortom, we bieden je lesdagen die jou inspireren en motiveren om alles uit jouw yogabeoefening te halen, zodat jij het kunt doorgeven aan jouw cursisten.

Heb je vragen over onze yoga bijscholingen?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.