FAQ items aan het laden...
Eéndaagse bijscholingen2021-05-06T13:17:11+02:00

Erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland

Het startpunt voor kwaliteitsyoga

Alle ééndaagse bijscholingen van Zweiersdal zijn (evenals de twee- en meerdaagse specialisaties) erkend door de VYN. Dat betekent gegarandeerde kwaliteit. En het betekent dat je als lid van de VYN kunt aantonen dat je bij blijft en je ontwikkelt. Door je bij te scholen via Zweiersdal zorg je ervoor dat je studiepunten op peil blijven.

Géén lid van de VYN? Geen enkel punt: ook jij kunt profiteren van de kennis en kunde van de ervaren yogadocenten en docenten-opleiders. Doe mee!

Bijscholingen 2021 – maart 2022

Leerzaam, inspirerend, verbindend

22 en 23 januari ééndaagse bijscholing: Hara versterken en diep ontspannen aanwezig zijn in het bekken – Maartje van Hooft

Om te kunnen “landen” in onszelf is het belangrijk om diep in het bekken te ontspannen. Anatomisch betekent dat het loslaten van spanning in rugspieren, het middenrif, de achterzijde van de bekkenbodem en de Iliopsoas. In deze lesdag leer je effectieve en veilige oefeningen voor versterking van de kern, en ontspanning van het bekken, en leer je dit toe te passen in asana (m.n. achterover buigers).

29 januari: Skeletal Breathing Yoga – Yvonne Esser

Skelet Breathing Yoga is een nieuwe benadering van beoefenen van yoga. In SBY benut je de natuurlijke bewegingsmogelijkheden van het skelet, waarbij je tijdens bewegingen het hele lichaam volgt en de samenhang van alle delen ontdekt. Op deze dag maak je kennis met SBY door het zelf te ondergaan. Uiteraard krijg je ook veel theoretische achtergronden mee.

5 februari: EHBO voor Yogadocenten – Daphne Schilder 

Je hoopt dat het nooit gebeurt maar als het wel gebeurt, wat moet je, als yogadocent doen op het moment dat een van je leerlingen onwel wordt, flauwvalt, hartklachten krijgt of onverhoopt uitglijdt in de zaal. En wat doe je met de rest van de groep? Hoe kun je anderen inzetten om jou te ondersteunen?  In deze bijscholing reiken we jou als yogadocent handvatten aan en ga je praktisch aan de slag, zodat je beter voorbereid bent als er onverhoopt iets gebeurt in je les.

5 maart: Yoga met pijn – Zoë Rous

Deze bijscholing geeft op een hele heldere en medisch onderbouwde manier uitleg over hoe ons pijnsysteem werkt en hoe we de yogafilosofie kunnen inzetten om pijn te verminderen. Als yogadocenten zijn we ons bewust van de helende kracht in onszelf en proberen we dat ook zoveel mogelijk over te brengen op onze cursisten, maar hoe onderbouw je dit met de juiste wetenschappelijke bevindingen en hoe breng je die complexe yogafilosofie over op je cursist?

6 maart: De Kracht van Mantra – Bewandel het pad van “Yoga van de klank” – Gauranga Hontelez

Het zingen van mantra’s is ‘in’. Het biedt veel mensen verstilling en vreugde. Het zingen van mantra's helpt ons om stress te verminderen, onze gezondheid te bevorderen en onze spirituele ontwikkeling te stimuleren en te begeleiden. In deze bijscholing maken yogadocenten kennis met de verschillende aspecten van de nādayoga, ervaren zij de invloed ervan op henzelf en krijgen ze suggesties over hoe deze technieken toe te passen in hun eigen praktijk.

12 maart: Omarm de kraamtijd – Marjan de Jong

Wanneer er een baby wordt geboren, wordt er ook een moeder geboren en dat wordt vaak vergeten. Tijdens deze bijscholing gaan we op een interactieve manier kijken wat een nieuwe moeder nodig heeft. Wat kan Ayurveda daarin bieden en hoe kan jij als docent zwangerschapsyoga een bijdrage leveren aan deze bijzondere periode.

26 maart & 2 april: Helende herstelyoga bij kanker – Peter Haima (tweedaagse)

Herstelyoga is een zachte, helende, integrale yoga speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker, tijdens en na behandeling. Eerst ga je zelf deze yoga ervaren, waarna we onze ervaringen uitwisselen en de opbouw van de herstelyogales bespreken. Peter geeft medische uitleg over de ziekte. Tot slot krijg je een handleiding mee, waarmee je zelf lessen kunt voorbereiden om in groepsverband of individueel les te geven.

9 & 10 april: Yoga & Dans brengt levensvreugde en verstilling (tweedaagse)- Magda Samson

Yoga & Dans is geen podiumkunst. Het gaat om de beleving van binnen uit. Het yoga aspect maakt het mogelijk meer naar binnen te kunnen keren. Ieder mens kan dansen. Door de danstaal te leren kun je je bewegingstaal vergroten. Daardoor kun je delen van je lichaam voelen, die je normaal gesproken minder bewust ervaart. Magda Samson heeft deze beproefde en uitgebalanceerde methode zelf ontwikkeld.

23 april : Critical Alignment Yoga introductie – Jacoline Norden

Je maakt kennis met Critical Alignment Yoga, CAY biedt je de ervaring van een diepe en concrete verbinding met het lichaam. De lessen kenmerken zich door een bepaalde methodiek en het gebruik van tools zoals een hoofdstand bankje, strip, boog en vilten mat. Deze dag maak je kennis met CAY methodiek in theorie en praktijk.

14 mei: De vayu’s in de asana’s – Eric Staals

Een asana kan op verschillende manieren benaderd worden en heeft zodoende ook andere uitwerkingen. Tijdens deze tweedaagse bijscholing ga je onderzoeken wat de effecten zijn van verschillende benaderingen van asana beoefening, met als leidraad de prana-stroom door de nadi’s. Door middel van verschillende adem - oefeningen zal je kennis en gevoel van het bewust sturen van Prana vergroten. Je krijgt gedetailleerde informatie over de Vayu’s en hoe je deze kunt inzetten in iedere willekeurige asana.

21 mei: Critical Alignment Yoga intervisie – Jacoline Norden

Deze intervisiedag is bedoeld voor yogadocenten die de opleiding Critical Alignment Yoga of Critical Alignment Therapie hebben afgerond. Wanneer je enige tijd lesgegeven hebt kunnen er vragen opkomen en zou je graag eens met collega's willen overleggen. Deze bijscholingsdag is dan ook op verzoek van CAY docenten georganiseerd. De dag is zo ingericht dat het ook inspiratie en verdieping zal geven die je in de lessen kunt verwerken.

11 juni: Chi Flow Yoga – John Tumulero en Daisy Tumulero

Bij Chi flow Yoga wordt Yoga op een tai chi-achige manier aangeboden. De diverse integrale houdingen bewegen mee op het ademritme. Wanneer de opgebouwde serie compleet is wordt je opgenomen in de flow, je wórdt letterlijk de flow. De kracht van de eenvoud komt dan sterk naar voren.

Ga naar de bovenkant