FAQ items aan het laden...
Eéndaagse bijscholingen2022-03-18T19:34:28+01:00

Erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland

Het startpunt voor kwaliteitsyoga

Alle ééndaagse bijscholingen van Zweiersdal zijn (evenals de twee- en meerdaagse specialisaties) erkend door de VYN. Dat betekent gegarandeerde kwaliteit. En het betekent dat je als lid van de VYN kunt aantonen dat je bij blijft en je ontwikkelt. Door je bij te scholen via Zweiersdal zorg je ervoor dat je studiepunten op peil blijven.

Géén lid van de VYN? Geen enkel punt: ook jij kunt profiteren van de kennis en kunde van de ervaren yogadocenten en docenten-opleiders. Doe mee!

Bijscholingen 2021 – maart 2022

Leerzaam, inspirerend, verbindend

14 mei: De vayu’s in de asana’s – Eric Staals

Een asana kan op verschillende manieren benaderd worden en heeft zodoende ook andere uitwerkingen. Tijdens deze bijscholing ga je onderzoeken wat de effecten zijn van verschillende benaderingen van asana beoefening, met als leidraad de prana-stroom door de nadi’s. Door middel van verschillende adem - oefeningen zal je kennis en gevoel van het bewust sturen van Prana vergroten. Je krijgt gedetailleerde informatie over de Vayu’s en hoe je deze kunt inzetten in iedere willekeurige asana.

21 mei: Critical Alignment Yoga intervisie – Jacoline Norden

Deze intervisiedag is bedoeld voor yogadocenten die de opleiding Critical Alignment Yoga of Critical Alignment Therapie hebben afgerond. Wanneer je enige tijd lesgegeven hebt kunnen er vragen opkomen en zou je graag eens met collega's willen overleggen. Deze bijscholingsdag is dan ook op verzoek van CAY docenten georganiseerd. De dag is zo ingericht dat het ook inspiratie en verdieping zal geven die je in de lessen kunt verwerken.

28 mei: Yoga met pijn – Zoë Rous (herhaling)

Deze bijscholing geeft op een hele heldere en medisch onderbouwde manier uitleg over hoe ons pijnsysteem werkt en hoe we de yogafilosofie kunnen inzetten om pijn te verminderen. Als yogadocenten zijn we ons bewust van de helende kracht in onszelf en proberen we dat ook zoveel mogelijk over te brengen op onze cursisten, maar hoe onderbouw je dit met de juiste wetenschappelijke bevindingen en hoe breng je die complexe yogafilosofie over op je cursist?

11 juni: Chi Flow Yoga – John Tumulero en Daisy Tumulero

Bij Chi flow Yoga wordt Yoga op een tai chi-achige manier aangeboden. De diverse integrale houdingen bewegen mee op het ademritme. Wanneer de opgebouwde serie compleet is wordt je opgenomen in de flow, je wórdt letterlijk de flow. De kracht van de eenvoud komt dan sterk naar voren.

16 t/m 20 juli – Eric Staals – Uitlijnen en gedragen worden (vijfdaagse zomercursus)

Van 16 tot en met 20 juli kun je meedoen aan deze zomercursus door Eric Staals. Het is een verdiepende, leerzame en tegelijk ontspannen manier om een zomerweek door te brengen. Eric is een inspirerende docent die erin slaagt veel rust en energie te brengen in zijn lesdagen en Oosterbeek is een geweldige omgeving om er voor jezelf een weekje yogaretraite van te maken.

2 & 16 oktober – Aroma-Yin, acupressuur en Chi Kung – Anoshe Overington (tweedaagse)

Je leert hoe je acupressuur en essentiële oliën kunt gebruiken voordat we in onze yin houding komen. Dit geeft een diepe ontspanning en meditatieve ervaring. In je eigen lessen kun je dit met jouw cursisten delen. In deze module 2 duiken we in het gebruik van aroma's vanuit Chinees geneeskundige visie en hoe de oliën te mengen. Aan bod komen acuyinhoudingen voor lage rugpijn, pranayamabeoefening, en menopauze.

29 oktober: Een verbinding tussen down-to-earth Sjamanisme en oosterse geneeswijzen – Lilian Kluivers

We focussen op de yin-meridianen (Long, Nieren, Lever, Hart, Hartbeschermer en Milt) en ervaren het proces in persoonlijke ontwikkeling dat deze meridianen vertegenwoordigen.  We maken niet alleen een reis náár deze meridianen, maar ook dóór deze meridianen. In de meridiaanstrekkingen onderzoek je wat jouw meridianen je te vertellen hebben.  Misschien ervaar je spanning in sommige houdingen en kom je erachter wat de oorzaak is.

12 november: De kracht van taal, levende energie – Nicole Bannenberg

Als yogadocent communiceer je met je cursisten. Je gebruikt daarvoor jouw taal. We weten allemaal dat taal uit meer bestaat dan alleen de woorden. Taal is ook energie. Je draagt energie over op je cursisten. In deze bijscholing ervaar je hoe belangrijk het is dat je je bewust bent van de wijze waarop jij dat doet.

19 november: Yoga & zwangerschap – Selle Postma

Wat kan yoga bieden bij zwangerschap? Vaak is zwanger zijn niet alleen een roze wolk, maar een leren omgaan met heel veel veranderingen in een heel korte tijd! Als je je een beetje in kunt leven in het leven van een zwangere, kun je haar blijven begeleiden, zelfs in je gewone les.

3 december l Hara versterken en diep ontspannen aanwezig zijn in het bekken – Maartje van Hooft

Om te kunnen “landen” in onszelf is het belangrijk om diep in het bekken te ontspannen. Anatomisch betekent dat het loslaten van spanning in rugspieren, het middenrif, de achterzijde van de bekkenbodem en de Iliopsoas. In deze lesdag leer je effectieve en veilige oefeningen voor versterking van de kern, en ontspanning van het bekken, en leer je dit toe te passen in asana (m.n. achterover buigers).

18 december: De Kracht van Mantra – Bewandel het pad van “Yoga van de klank” – Gauranga Hontelez

Het zingen van mantra’s is ‘in’. Het biedt veel mensen verstilling en vreugde. Het zingen van mantra's helpt ons om stress te verminderen, onze gezondheid te bevorderen en onze spirituele ontwikkeling te stimuleren en te begeleiden. In deze bijscholing maken yogadocenten kennis met de verschillende aspecten van de nādayoga, ervaren zij de invloed ervan op henzelf en krijgen ze suggesties over hoe deze technieken toe te passen in hun eigen praktijk.

28 januari: Manuele correcties – Selle Postma

Correcties geven aan de houding van onze yogacursisten. In welke situaties is het nodig? Waar niet? Hoe doe je het? En hoe zeker niet? In deze bijscholing zoomen we in op dit belangrijke aspect van het werken als yogadocent.

25 maart 2023: Waarnemen via de weg van de vier Shins – Jeanet Luth

Tijdens deze bijscholing leer je werken met de vier verschillende manieren van waarnemen uit de "Traditional Chinese Medicine": Mon Shin (vragen en spreken); Bo Shin (kijken en zien); Bun Shin (luisteren en horen); Setsu Shin (aanraken en voelen). En wat je er als yogadocent mee kunt...

22 april ’23: Yoga en de spiegel van de adem – Noor Palazzi

Adem, lichaam en bewustzijn vormen een drie-eenheid. Hoe weerspiegelt de adem zich in het lichaam en in het bewustzijn?  Niets is dichter bij jezelf dan je adem. De adem is er altijd, als je trouwste metgezel vanaf je geboorte tot aan je sterven. Het is makkelijk om de adem te vergeten: juist omdat die er "gewoon" altijd is. Maar bewust stilstaan bij de adem brengt je in het hier en nu, maakt je dankbaar voor het geschenk van het leven, laat je samenvallen met je diepere zelf.

Ga naar de bovenkant