Laden Evenementen

26 oktober 2024 | Lilian Kluivers

Do-In, Psoas en Oosterse geneeswijzen

Spier van de Ziel

De psoas wordt ook wel “de spier van de ziel” genoemd, en de “grondingsspier”. Het is een van de weinige spieren waar in de taoïstische oefenvormen bewust aandacht aan wordt gegeven. Deze is verbonden met alle meridianen – ook de wondermeridianen en geeft diepe rust, ontspanning en gronding. De psoas houdt vaak ongemerkt spanning vast. Dit voel je niet direct, maar leidt tot rugklachten, spanningen in de schouders, de nek, verkeerde stand van de voeten etcetera.

Do-in voor de psoas

Met deze cursus over de psoas, Do-In en oosterse geneeswijzen, ervaar je direct diepe ontspanning. We beoefenen verschillende Do-In series die de psoas ontspannen. Hierbij leer je ook een serie acupressuurpunten. Onderdeel van het programma is een meditatie waarbij je je losmaakt van eventuele traumatische spanning van voorouders. Deze spanning kan via de jing – als het ware het energetisch DNA – worden doorgegeven. Soms is het daarom zo dat je spanning bij je draagt die niet het gevolg is van je eigen ervaringen. De meditatie helpt daarvan te helen.

Bij de lesdag ontvang je een werkboek met:

  • twee uitgeschreven Do-In series die de psoas balanceren
  • één uitgeschreven acupresuurserie
  • meridiaantekeningen
  • illustraties van de acupressuurpunten
  • verbinding met spiritualiteit: spanning van de voorouders

Je ontvangt links om de series naderhand op video terug te kijken. Deze links blijven minimaal een half jaar werkzaam.

De lesdag wordt gegeven door Lilian Kluivers, auteur van meerdere boeken over Do-In en oprichter van de opleiding Do-In Academy.

Lilian Kluivers:  Lilian zet zich in om de wijsheid uit de oosterse geneeswijzen en energieleer toegankelijk te maken voor het dagelijks leven. Ze voltooide meerdere opleidingen in oosterse geneeswijzen en studeerde zowel Native American, als Keltisch sjamanisme. Lilian Kluivers is auteur van

  • Do-In, tao yoga voor gezondheid en energie
  • Zwanger in Balans
  • De essentie van de Makkō-hō en de strekkingen van Masunaga
  • Reis mee naar de Adelaar

De opleiding die zij heeft opgericht, Do-In Academy, biedt leerjaren om de diepgang uit de oosterse geneeswijzen en energieleer eigen te maken en door te geven als docent, personal trainer en coach.  Zij heeft honderden mensen van alle leeftijden Do-In gegeven en met behulp van persoonlijke programma’s begeleid. Ook geeft zij geregeld lezingen en lessen op congressen en spirituele festivals.

Datum: Zaterdag 26 oktober 2024
Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 100,- excl. 21% btw
VYN erkend
Sluitingsdatum van annulering: 5 oktober 2024
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant