FAQ items aan het laden...
Archief bijscholingen2020-10-23T10:46:23+02:00

Archief

Deze bijscholingen zijn voorbij…

Kijk hier welke bijscholingen je hebt gemist. Sommige worden later in het seizoen herhaald. Kijk ook eens in de blog naar de impressies en evaluaties.

28 & 29 november: De smaak van Soma, Soma Rasa Vinyasa – Alberto Paganini (tweedaagse)

Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde Alberto Paganini een unieke yoga- en lesstijl. Hij is de bezieler van Prana Yoga Flow en de Yoga-Academie. In deze tweedaagse bijscholing laat hij je kennis maken met deze unieke yogastijl. We beoefenen o.a. zachte meditatieve yogaflows met veel aandacht voor langzame, bewuste, voedende armbewegingen met gesynchroniseerde ademhaling, hart- en heupopeners, en ervaren de helende werking van zachte pulsaties en golven in asana’s en vinyasa’s.

21 & 22 november: Asana’s en subtiele prana – Eric Staals (tweedaagse)

Een asana kan op verschillende manieren benaderd worden en heeft zodoende ook andere uitwerkingen. Tijdens deze tweedaagse bijscholing ga je onderzoeken wat de effecten zijn van verschillende benaderingen van asana beoefening, met als leidraad de prana-stroom door de nadi’s. Door middel van verschillende adem - oefeningen zal je kennis en gevoel van het bewust sturen van Prana vergroten. Je krijgt gedetailleerde informatie over de Vayu’s en hoe je deze kunt inzetten in iedere willekeurige asana.

7 & 8 november: Critical Alignment Yoga voor ouderen – Jacoline Norden (alle dagen VOL geboekt)

In de Critical Alignment Yoga 50+ lessen geven we aandacht aan essentiële delen van ons lichaam, in een tegenstelde manier aan hoe we die in het dagelijks leven gebruiken. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat we de positieve verbinding met ons lichaam gaan verliezen. We onderzoeken onze eigen creativiteit en mogelijkheden om de oudere deelnemer te begeleiden in het laten ervaren van meer mobiliteit en verbinding.

31 oktober: Eindexamenyoga – Anette Hogeboom specialisatie

In deze bijscholing maak je kennis met een laagdrempelig programma voor jongeren dat hen handvatten biedt voor het omgaan met spanning en stress in het bijzonder in hun eindexamenperiode. Het is een laagdrempelig programma dat handvatten biedt voor het omgaan met spanning en stress. Deze cursus is uitgewerkt in een prachtige docentenhandleiding. Na de trainingsdag kun je deze cursus direct aanbieden

3 oktober: Adem en Pranayama olv Noor Palazzi (herhaling VOL)

Het doen van pranayama geeft mentale rust en stille helderheid. Deze dag onderzoeken we de betekenis van prana, de alles doordringende levensenergie. We doen asana's ter voorbereiding op pranayama. Aan bod komen: de bandha's, ujjayi, kapalabhati, nadi sodhana, pranayama, samavritti pranayama en surya en chandra bedhana pranayama.

27 september: Elementen en meridianen – Maartje van Hooft (VOL herhaling 7 maart)

De Chinese Geneeskunde heeft een visie op harmonie en balans  die zoveel mogelijk de natuurlijke cycli van het leven probeert te volgen. Verschillende kwaliteiten van beweging en ritmiek liggen ten grondslag aan de ordening van onze energie en levenskracht. In de lesdag werken we met oefeningen die misschien al bekend zijn vanuit yoga en Yin yoga, maar krijg je daarnaast een (vereenvoudigd) theoretisch kader om te werken vanuit de cyclus van de elementen.

19 september: iRest® yoga nidra meditatie – Diana Aben (VOL)

Moeiteloos zijn, door diep te verwelkomen wat er is. I-Rest® (Integrative Restoration) is een wetenschappelijk onderbouwde, transformerende meditatiemethode, gebaseerd op oude meditatie kennis, die fysieke, psychologische en spirituele heling en welzijn brengt. De 10 stappen van iRest yoga nidra worden geïntroduceerd en we nemen de tijd om iedere stap te bespreken en te ervaren.

13 september: Restorative Yoga – Diana van der Gaast (VOL)

Restorative Yoga heeft een meditatief karakter en is een oefening in mindfulness. Je leert hoe je het lichaam kunt ondersteunen in de verschillende poses. Doel van Restorative Yoga is d.m.v. vertraging en verzachting tot ontspanning en verstilling te komen. Het taalgebruik van de docent is daar een weerspiegeling van. Diana heeft deze specifieke Restorative Yoga methode zelf ontwikkeld.

12 september Yoga: anatomie en het zenuwstelsel – Nicole Bannenberg (VOL)

Ontspanning is in wezen eenvoudig en toch kan er van alles tussen komen. Het zenuwstelsel kan op onbewust niveau sensaties in het lichaam produceren, waardoor je in een fractie van een seconde je eigen ontspanning saboteert. Hoe dat in het brein werkt gaan we op deze dag ervaren en onderzoeken.

Go to Top