Mariette de Kroon
Inschrijven

17 juli | Mariette de Kroon via livestream

Lu Jong Een eeuwenoude Tibetaanse bewegingsleer

Keuzes maken vanuit je hart, vanuit de onlosmakelijke verbondenheid met alles en iedereen

We leven in een maatschappij die logica en verstand hoog in het vaandel heeft staan. Tegelijkertijd hebben we dagelijks te maken met onze gedachten, gevoelens en emoties. Zij bepalen en beïnvloeden vaak onbewust onze keuzes. Lu Jong leert je bewust te worden en onderscheid te maken, leert je om te gaan met je gedachten en emoties en in contact te blijven met je gevoel. Daardoor voel je beter aan wat werkelijk belangrijk is en verandert de manier waarop je naar dingen kijkt.

Lu Jong is ‘meditatie in beweging’. De adem speelt een belangrijke rol tijdens het oefenen. Het is de verbinding tussen lichaam en geest. Door de oefeningen en de wijze waarop je ademt, wordt je geest helder. Hierdoor is het mogelijk vanuit gegrondheid en je eigen ruimte goed aan te sluiten op je omgeving. Keuzes worden dan niet meer gemaakt vanuit emoties of gedachten, maar vanuit je hart, vanuit de onlosmakelijke verbondenheid met alles en iedereen.

Onze moderne levensstijl is niet altijd even gezond. Wij zijn veelal de connectie met de natuur verloren. Onze manier van denken en ons dagelijks leven zorgen ervoor dat we veelal de gevoeligheid van ons lichaam verloren hebben. Daarnaast hebben we weinig besef van de negatieve invloed van onze geest. Alleen op het moment dat we echt ziek worden of psychologisch lijden, realiseren we ons dat er iets verkeerd gaat.

Onwetendheid is de ultieme oorzaak van elke ziekte

De Tibetaanse geneeskunde, die nauw verweven is met Lu Jong, geeft aan dat alles bestaat uit de vijf elementen; wind, water, vuur, aarde en de allesomvattende ruimte. In het menselijk lichaam zetten deze vijf elementen zich om in drie basis-energieën: wind (Lung; ruimte en wind), gal (Tripa; vuur) en slijm (Beken; aarde en water). Deze drie basis-energieën vertegenwoordigen ieder een specifiek principe van energie, zowel fysiek als mentaal. Ze zijn onderling afhankelijk en verantwoordelijk voor het functioneren van het lichaam. Volgens de Tibetaanse geneeskunde is onwetendheid de ultieme oorzaak van elke ziekte. In de Boeddhistische leringen beschrijft men de drie mentale vergiften; onwetendheid, gehechtheid en woede. Op het moment dat één van de negatieve emoties langere tijd aanwezig is, wordt ons lichaam uit balans gebracht en functioneert het minder goed.

Deze dag ervaar je de kracht van de 8000 jaar oude beoefening ‘Lu Jong’. Ontvang je een introductie in hoe de Tibetaanse geneeskunde de mens ziet en de invloed van de drie basis-energieën ‘Lung, Tripa en Beken’ op ons fysiek en geestelijk welzijn. Ook ontdek je hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je emoties en gedachten met behulp van de Lu Jong-, adem- en meditatieoefeningen.

Mariette begeleidt je op een warme, speelse, ontspannen en inspirerende manier. Ze helpt je ontdekken en voelen, zodat je met behulp van deze universele wijsheidsmethode jezelf opent en  thuis komt in je natuurlijke kwaliteiten.

Mariette de Kroon

Na haar studie in business management volgde Mariette spontaan retraitedagen bij de Dalai Lama in Zuidfrankrijk en begon zo haar ontdekkingsreis op het gebied van body en mind. Via stoelmassage op kantoor kwam ze in aanraking met shiatsu. Op de shiatsu opleiding werd ze gevraagd als do-in docente en om lessen te assisteren. Een heel nieuw pad! Ze merkte hoe mooi het is om te voelen en zien wanneer een behandeling of yoga beweging echt aankomt.

Het wonderlijk mooie gevoel van eenheid, gegrondheid en het observeren van houdingen was geboren. Hoe werken lichaam, emoties en energie samen? Wat moedigt zelfheling aan? Wat is echt thuis zijn?

In 2006 ontmoette ze haar leraar Tulku Lobsang – boeddhistisch leermeester en arts – in zijn directe warmness teachings van hart tot hart. Van hem leerde ze Lu Jong Tibetan Healing Yoga en geeft sinds 2009 de docentopleiding Lu Jong. Mariette geeft het meeste les in Den Haag en Amsterdam en houdt enorm van yoga in de natuur, zoals aan zee en ook op yogazeilvakanties.

Bij Tulku Lobsang volgde ze naast Lu Jong ook opleidingen in Tsa Lung (de kracht van de adem), Mindfulness en Boeddhistische Psychologie en Tibetaanse massage (Kum Nye) en retraites in de Heart Sutra en Inner Fire & Bliss.

Datum: zaterdag 17 juli 2021.
Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers:  nvt
Sluitingsdatum van opgave voor 29 juni 2021.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een handout.

Inschrijven

Deel deze bijscholing met je vrienden.

meer eendaagse bijscholingen