Jacoline Norden
Inschrijven

21 mei| Jacoline Norden

Intervisie Critical Alignment Yoga

Deze dag wordt op verzoek aangeboden. Yogadocenten die de opleiding tot CAY/CAT docent en ervaring hebben opgedaan met het lesgeven hebben aangegeven behoefte te hebben aan verdieping en intervisie. Om de cursus helemaal af te stemmen op die behoefte breng je als deelnemer van te voren vragen/ behoeften in. Hierover ontvang je een email bericht na aanmelding. We zullen elkaar bevragen en feedback geven. Wat we willen onderzoeken passen we meteen toe in de praktijk. De CAY tools zijn aanwezig. Enkele suggesties die je kunt gebruiken om vragen over te stellen: lesinhoud, voorkeuren, persoonlijke groei en ontwikkeling, overdracht, ambitie, vertrouwen, veiligheid, creativiteit en verbinding.

Vragen die Jacoline aan jou stelt ter overdenking om in het gesprek daarover tot verdieping te komen:

 • Heb je een doel waarmee je de les start; Is het een persoon op wie jij je les richt, een fysieke klacht van een deelnemer, een asana, een verbinding of een thema?
 • Taal; hoe en welke woorden gebruik je in welke situatie, en is er ruimte voor stilte?
 • Wanneer maak je gebruik van interventies, waarom doe je dat en wat voegt het toe?
 • Wat voegen de ‘tools’ toe, welke gebruik je graag, welke vermijd je en waarom?
 • De ‘verbindingen’:heb je vragen over hoe de bewegingsketens verlopen?
 • Welke asana’s hebben jouw voorkeur, welke ben je onbewust aan het vermijden en bepaalt dit ook je lesinhoud?
 • Hoe blijf je creatief, ben je op zoek naar ‘variatie’, of voel jij je ‘veiliger’ in de herhaling?
 • Wil jij je verder ontwikkelen en je groepen meenemen naar volgende stappen, maar weet je niet hoe dat te doen of heb je suggesties voor je collega’s?
 • Kun je een gemeenschappelijke ervaring meegeven in het lesgeven, of richt jij je meer op het individu in de les? Of kan dat samen gaan?
 • Voel jij je verbonden met je leerlingen en wat doe je daarvoor?
 • Voel jij je verbonden met jezelf tijdens je les en hoe houd jij die verbinding in stand?

Het belooft een inspirerende dag worden !

Jacoline Norden

“Het werken met ouderen is een grote inspiratiebron geweest voor het verfijnen en toepassen van de Critical Alignment Yoga methodiek. Het ontwikkelde inlevingsvermogen en creativiteit, waar ik tot op de dag van vandaag nog plezier aan beleef. De oefeningen hebben een weldadig effect op de mensen. In die ervaring, op dat moment dat spanning vrij kan komen en energie kan gaan stromen voel ik de verbinding met die ene persoon of met de groep. In die ervaring kan ik steeds weer samen kijken, naar wat er allemaal nog mogelijk is, hoeveel ruimte we voor ons zelf weer in mogen nemen en waarin grenzen weg vallen.”

Datum: zaterdag 21 mei
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Ekend door VYN met 6 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum voor annulering 1 mei

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Inschrijven

Deel deze bijscholing met je vrienden.

meer eendaagse bijscholingen