Eric Staals
Inschrijven

14 mei 2022 | Eric Staals

De vayu’s in de asana’s

Prana en de Vayus inzetten bij asana beoefening

Yoga is zo veel meer dan het vergroten van je flexibiliteit of het versterken van je lichaam. Bij het beoefenen van yoga maak je bewust of onbewust gebruik van de energiestromen die in ons lichaam aanwezig zijn. Wanneer het je lukt om met behulp van asana’s, adem en aandacht deze energiestromen met elkaar in balans te brengen voel je je na de yoga beoefening vitaler en sta je in je kracht. Deze energiestromen worden in oude yogateksten vayu’s genoemd, wat vertaald kan worden als wind, adem of energie. Ze hebben ieder hun eigen specifieke verblijfplaats in het lichaam. Dat is het gebied van waaruit ze werken en bepaalde lichaamsfuncties aansturen. Door met de juiste intentie en aandacht een asana in te zetten kun je de energie in dat gebied versterken. Een bijbehorende mantra en pranayama helpen je om je aandacht in het werkingsgebied van de vayu vast te houden.

Deze ééndaagse bijscholing is een eerste kennismaking met de vayu’s, de bijbehorende bandha’s en pranayama. Eric geeft uitleg over de werkingsgebieden van de verschillende vayu’s en hoe je die activeert. Dit wordt toegepast in een yogales zodat je kunt ervaren hoe het doorwerkt. Tijdens de bijscholing wordt er een syllabus uitgereikt waarin een lesschema voor één vayu is uitgewerkt zodat je er thuis mee kunt oefenen.

In de zomer is er een vijfdaagse zomercursus in Zweiersdal olv Eric. Dan staat er per dag één vayu centraal die uitgewerkt wordt. De adem, in al haar aspecten, zal centraal staan.

Eric Staals

is opgeleid tot docent aan de Stichting Yoga en Vedanta. Hij geeft les sinds 1995 en vanaf 2001 is hij zich gaan specialiseren in Ashtanga vinyasa yoga en geeft daarnaast ook power- en Yin yogalessen. Sinds 2006 is hij fulltime yogaleraar en heeft een bloeiende yoga praktijk in Sint-Oedenrode.

Eric: “Nadat ik in Zinal de kennis over de Vayu’s tijdens een 5-daagse workshop van Flor Stickens uitgelegd heb gekregen ben ik ermee aan de slag gegaan. Eerst zelf in mijn eigen yogabeoefening en later in mijn lessen. Voor mij is het de grootste verrijking binnen mijn yoga-beoefening tot nu toe en telkens weer een verdieping van iedere asana waarin ik terecht kom.”

Datum: 14 mei 2022
Tijd: 10:30-16:30 uur.
Kosten: €95,- excl.21% btw.
Erkend door VYN met 5 studiepunten
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum voor annulering: 23 april 2022

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Inschrijven

Deel deze bijscholing met je vrienden.

meer eendaagse bijscholingen