Ayurveda in de kraamtijd
Inschrijven

12 maart| Marjan de Jong

Omarm de kraamtijd

Ook een moeder wordt geboren

Wat zou het voor een zwangere betekenen als je haar (en haar partner) niet alleen begeleidt tijdens de zwangerschap en voorbereidt op de bevalling, maar ook aandacht besteedt aan de eerste weken na de bevalling? Wanneer er een baby wordt geboren, wordt er ook een moeder geboren en dat wordt vaak vergeten. In veel traditionele culturen wordt een nieuwe moeder de eerste weken vrijgesteld van haar dagelijkse taken en wordt ze door familie en vriendinnen bijgestaan en omringd met liefde. In Nederland kennen wij deze traditie niet meer. Gelukkig hebben we wel kraamzorg, maar nieuwe moeders hebben meer nodig dan dat!

Ayurveda in de kraamtijd

Tijdens deze bijscholing gaan we op een interactieve manier kijken wat een nieuwe moeder nodig heeft. Wat kan Ayurveda daarin bieden en hoe kan jij als docent zwangerschapsyoga een bijdrage leveren aan deze bijzondere periode. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De missende schakel en het belang van goede zorg na de bevalling.
  • Postpartum zorg wereldwijd
  • 40 dagen voor 40 jaar; Ayurvdea en de kraamtijd
  • 4 pilaren van postpartumzorg

Wat kan jij als docent zwangerschapsyoga betekenen voor de eerste 40 dagen? Hoe was jouw tijd na de bevalling? Wat vond je fijn en wat heb je gemist? Misschien heb je zelf geen kinderen, maar wat hoor je terug in de verhalen van de mama’s die bij jouw zwangerschapsyoga hebben gevolgd? Welke bijdrage kan jij als docent leveren aan de bijzondere tijd die vrouwen na hun bevalling doormaken? Deze vragen vormen de leidraad voor deze bijscholingsdag. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

Marjan de Jong

Marjan is cgtrouwd en moeder van 2 dochters. “Na mijn opleiding logopedie ben ik verder gaan studeren in de Verenigde Staten. Hier heb ik een certificaat in Ayurveda gehaald. Eén van de onderdelen in dit programma was het Mother-Baby Programma; zorg voor de eerste 40 dagen na de bevalling. Ondertussen werk ik al meer dan 25 jaar binnen de postpartumzorg. Eerst alleen door nieuwe moeders thuis te masseren, maar omdat ik zag dat er meer behoefte was aan zorg en ondersteuning, is dit de afgelopen jaren uitgebreid. Nu maak ik samen met aanstaande ouders postpartumplannen, geef ik voedingsadviezen en ondersteuning na de bevalling (massages, lekkere maaltijd, emotionele support, buikbinden, geboorteverhaal en meer) Ook verzorg workshops en lezingen en heb ik een boek geschreven ‘omarm de kraamtijd’ dat binnenkort uitgegeven wordt”.

Datum: zaterdag 12 maart 2022.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Erkend door VYN met 5 studiepunten voor leden
Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 20 februari 2022.
Aantal deelnemers: maximaal 16

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Inschrijven

Deel deze bijscholing met je vrienden.

meer eendaagse bijscholingen