Lesdag uit een meerdaagse bijscholing:
2023: 11 november, 2 december
2024: 20 januari, 17 februari, 16 maart, zondag 14 april en 11 mei
In de eerste plaats beoogt deze zevendaagse bijscholing een verdere verdieping en verfijning van de yogabeoefening en de overdracht hiervan. De basis hiervoor is het unieke werk van Hetty Draayer waarin essentiële elementen uit de Oosterse en Westerse spirituele tradities geïntegreerd zijn.
Op de tweede plaats beoogt ze een verbreding van de yogabeoefening door praktische toepassingsmogelijkheden uit te werken voor specifieke doelgroepen. Zo ontwikkelde William Yang (in zijn werk in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis en het Taborhuis) de psycho-energetische therapie, als een vorm van yoga die zeer geschikt bleek voor mensen met kanker, maar ook voor mensen met andere ernstige ziekten. Dit gaf een bijzondere verdieping en verbreding aan de yoga.
In de tweede helft van deze zevendaagse bijscholing zal er ruim aandacht geschonken worden aan het begeleiden van mensen met een ernstige ziekte. Maar als yogadocent word je ook uitgenodigd concrete toepassingen te ontwikkelen voor andere doelgroepen. Bijvoorbeeld voor ouderen, dementerenden, hulpverleners, mensen in het onderwijs of bedrijfsleven, kunstenaars, e.a.
De leidraad in deze meerdaagse is je-Zelf als instrument te verkennen bij het geven van onderricht door:
- het laten resoneren van hart, ziel en lichaam in het geven van je les
- vinden van een verankering in een diepere laag in je ‘Zelf’
- ruimte te laten voor momenten van creativiteit, inspiratie en ‘healing’
- bewust te worden van de energie tussen jou, de groep en het Leven zelf
De bijscholing wordt op de zevende dag afgesloten met een presentatie van elke deelnemer waarin hij/zij een creatieve verwerking laat zien van één van de thema’s die in voorgaande zes lesdagen aangeboden werden.