Laden Evenementen

11 t/m 14 augustus| Selle Postma

Vierdaagse zomercursus voor CAY docenten

Manuele correcties en een diep begrip van de asana’s

Ben je op zoek naar meer verdieping in het geven van je Critical Alignment lessen?  Wil je graag meer manuele correcties geven? Én wil je jezelf een paar dagen helemaal onderdompelen in de yoga? Selle Postma geeft in Yogacentrum Zweiersdal een vierdaagse zomercursus, speciaal voor Critical Alignment docenten. Doel is om je nóg meer inzicht te geven in de asana’s en om meer hands-on les te leren geven.

Om manuele correcties te kunnen geven moet je een asana helemaal doorzien en begrijpen. Je moet weten waarom een lijf moeite heeft met de houding en waar het compenseert. Tegelijkertijd kan het aanraken van je leerlingen, en het onder de knie krijgen van de manuele correcties, je enorm helpen in je begrip van de houdingen en van spanningspatronen.

Selle heeft een heldere manier van uitleggen, en in haar yogalessen kan ze heel duidelijk en voelbaar te maken waar je lijf compenseert. In de ochtend staat er een heerlijke lange yogales op het programma, bedoeld om helemaal in je lijf te zakken. Ze zullen een fris perspectief bieden op houdingen en het is het moment om de manuele correcties zelf te ervaren. De middagen zijn gericht op het lesgevenwe hebben de tijd om de asana’s helemaal uit te pluizen, veel naar elkaar te kijken, vragen te stellen én elkaar aan te raken. Steeds overwegen we of je het beste een voor-oefening kan inzetten om je leerling te helpen, of een verbale of manuele correctie.

De thema’s per dag:

Vrijdag: Achteroverbuigingen

Je leert manuele correcties geven in onder andere staande achterover buigingen en urdhva dhanurasana. Ook zullen we deze dag ingaan op de ‘theorie‘ van het aanraken in je yogales.

Zaterdag: De core

Het leren stabiliseren van de core, in zittende en staande houdingen. Manuele correcties voor het zitten (op een stoel of op de grond) en correcties voor staande houdingen zoals utkatasana, en tenslotte trikonasana.

Zondag: Vooroverbuigingen

Met als speerpunt het lesgeven en corrigeren in zittende voorover buigingen. Deze dag besteden we ook tijd aan de vraag hóe je iemand het beste aanraakt.

Maandag: Omgekeerde houdingen

De hond, handstand en hoofdstand op het bankje komen aan bod. We zullen vooral veel tijd nemen om te oefenen met het correcties geven op het hoofdstandbankje.

Selle Door mijn uitgebreide ervaring en het altijd onderzoekend blijven kijken naar mensen en beweging, heb ik een diepgaande kennis van het lichaam opgebouwd. De Critical Alignment opleiding olv Gert van Leeuwen geeft een vergaande anatomische kennis, maar meer nog dan dat een inzicht in het menselijk wezen. Wat zijn onze beweegredenen? Waarom gaat het lijf vast zitten? Eeuwige vragen, maar door steeds onderzoekend te blijven in mijn lesgeven nodig ik mensen uit dat ook te doen, en zichzelf en hun lijf steeds beter te leren kennen. Het geven van de verdiepingsjaren en de lerarenopleiding in vervulden mijn wens van het nog intensiever werken met een kleine groep mensen. Zeer leerzaam en uitdagend. Ik geef op een onderzoekende en creatieve manier les. Altijd authentiek, met veel inlevingsvermogen, en met een uitnodiging om de diepte in te gaan”.

Datum: 11 t/m 14 augustus 2023
Tijd: 10.00-16.00 uur.
Kosten: € 395,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 14
Sluitingsdatum van annulering 11 juli 2023

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant