Laden Evenementen

18 en 19 november 2023 | Magda Samson

Vanuit de bron je eigenheid herkennen (tweedaagse bijscholing)

Vanuit de bron je eigenheid herkennen. Wat kan Yoga & Dans hieraan bijdragen? Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid, die je kan brengen bij jouw bron.

Samenhorigheid en eigenheid gaan hand in hand

Vele volkeren dansen samen om de saamhorigheid te bevorderen in een wereld die steeds meer draait om IK. In het boek ‘Yoga & Dans als Levenskunst’ beschrijven we dat er in een dorp in China iedere dag aan het einde van de middag op het plein gedanst wordt door mensen uit alle lagen van de bevolking. Het samen dansen verbindt deze mensen. Het samen maken van de passen kan een gevoel van saamhorigheid geven.

Samen eenzelfde choreografie dansen wil echter niet zeggen dat je je eigenheid verliest. Ook al dans je de choreografie van een ander, iets van jou resoneert altijd mee. Die eigenheid is aan de buitenkant zichtbaar doordat de choreografie op een andere manier wordt beleefd. Lichaamsbewustzijn is hierbij een belangrijke voorwaarde. Door yoga ga je de bewegingen bewust van binnenuit voelen.

Danstaal

Danstaal is een manier van communiceren. De bewegingen van het lichaam zijn de woorden van de danstaal. Om bepaalde bewegingen te kunnen maken, moeten er bepaalde spieren en lichaamsdelen worden aangesproken. Welke dat zijn, hangt af van de dansbewegingen, die je wil maken. Oefening van danstechniek is hierbij behulpzaam.

Yogataal: asanas

Yoga kent haar eigen taal in de vorm van asanas. Ook hierbij is lichaamsbewustzijn een punt van aandacht. Net zoals het kennen van de techniek om blessures te voorkomen.

Yoga & Dans: samenvallen

De Yoga & Dans verbindt de danstaal en de yogataal. Tegelijkertijd passen de Yoga & Dans bewegingen precies in de muziek omdat er wordt gewerkt met een choreografie. Dans en muziek vallen samen.

Magda Samson

Magda: “dansen is de rode draad in mijn leven. Het is mijn passie. Na jarenlang dansen heb ik een nieuwe ontwikkelingsstap gezet en mij verdiept in Yoga. Voeg je yoga en dans samen, dan krijg je een unieke combinatie. In Yoga & Dans worden series (choreografieën) uitgevoerd op muziek. Het yoga aspect maakt het mogelijk meer naar binnen te kunnen keren. Door de danstaal te leren kun je je bewegingstaal vergroten. Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid; ieder deel van dit geheel draagt bij aan de betekenis van de andere twee delen.”

Datum: 18 en 19 november 2023
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 195,- excl. 21% btw.
Erkend door VYN met  -in aanvraag-  studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 29 oktober 2023

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant