Laden Evenementen

26 maart 2023  – Daisy en John Tumulero

Terug in je kracht met Chi Flow Yoga

Chi Flow yoga na langdurige ziekte

Deze bijscholing geeft docenten en begeleiders (in brede zin: activiteitenbegeleiders, bewegingsdeskundigen en persoonlijk begeleiders) handvatten om Chi Flow Yogales te geven aan mensen die werken aan herstel van langdurige ziekte. Bij langdurige ziekte kun je denken aan uiteenlopende aandoeningen (Long-COVID, kanker etc). Van belang is om een invoelende mindset te kunnen hanteren omtrent de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers, waarop de verschillende opties van Chi Flow Yoga op maat kunnen worden toegepast.

Bij (langdurige) ziekte worden lichaam en geest (bijv. zorgen, inwerking op zenuwstelsel) belast. Chi Flow Yoga beoogt vanuit de yogasutra’s het ‘stilleggen van de wervelingen van de geest’, wat lichaam en geest tot rust brengt. Deze rust heeft een harmoniserende werking op het zenuwstelsel, hormonen en ontstekingsreacties. Bovendien wordt het lichaam op een milde en vriendelijke wijze uitgenodigd om in beweging te komen, zonder intense strekkingen zoals bij veel andere yogavormen. Tijdens deze bijscholing wordt je wegwijs gemaakt in het geven van een maatwerk Chi Flow Yogales voor mensen met langdurige ziekte. Je leert diverse dynamische Chi Flow asana’s en hoe je deze zowel zittend als staand kunt aanbieden. Daarnaast wordt je (verder) wegwijs gemaakt in de beleving van mensen met langdurige aandoeningen en hun naasten. Voor deze dag hoef je niets voor bereiden, vergeet alleen niet jouw open mind en heart mee te nemen!

Daisy en John Tumulero

Daisy Tumulero  (geboren 22/8/1981) is partner van John en moeder van hun zoontje Jayden.  Haar beroepen zijn VYN-yogadocent, VYN-opleider, mindfulnesstrainer en psycholoog met een specialisatie in (psycho)somatiek en neurowetenschappen. Ze heeft gewerkt met mensen met o.a. SOLK, maar ook begeleiding geboden aan mensen met progressieve aandoeningen. Vanuit deze beroepsrollen neemt zij je mee in de beleving van (langdurig) zieken en hun naasten. Bovendien verzorgt zij de theorie over de werking van Chi Flow Yoga op het brein en zenuwstelsel.

John Tumulero (geboren 05/10/1964) geeft vanaf zijn 31e levensjaar al yogales, zijn eerste opleiding heeft hij gevolgd in Sittard Bij Yoga opleidingen Limburg. Hierna volgde John nog vele scholingen op het gebied van yoga, meditatie en natuurgeneeskunde. Hij is naast yogadocent o.a. Natuurgeneeskundig therapeut, shiatsutherapeut en mindfulnes based cognitive therapy trainer. Ook heeft John een gedegen scholing in anatomie, fysiologie en pathologie gehad.  Johns eigen beoefening van de yoga heeft een integraal karakter en is door vele stromingen geïnspireerd geraakt. De rode draad door zijn beoefening is het boeddhistische gedachtengoed.  John is boeddhist en heeft zijn naam en toevluchtceremonie bij Lama Zeupa in het Tibetaans instituut Yeunten Ling ontvangen. Zijn Boeddhistische naam is Karma Djinpa Gyamtso. Vrij vertaald betekent dit oceaan van edelmoedigheid. Johns mission statement is yoga bereikbaar maken voor iedereen.  Hij geeft dan ook les aan vrijwel alle doelgroepen. Stoelyoga is door John opeen hoger niveau gebracht en uit het hoekje van “saai” gehaald. Samen met Daisy hebben ze ook de chi flow yoga geïntegreerd in de stoelyoga.   Sinds 2017 is John Samen met Daisy Klinkers. Daisy is psychologe, yogadocente en mindfulnesstrainer. In 2021 hebben ze een zoontje gekregen met de naam “Jayden” (= dankbaar).

Daisy en John zijn samen directeur van Yogaroots Parkstad en geven een grote variatie aan lessen en leiden met een enthousiast team Yogadocenten op in hun erkende opleiding. De opleiding bestaat uit een 200 uurs opleiding tot yoga instructeur Erkend door VYN en de 500 uurs opleiding met specialisatie erkend door VYN en EYU.

 

Datum: 26 maart 2023
Tijd: 10:30-16:30 uur
Kosten: € 98,- excl. 21% btw
VYN erkend: 5 studiepunten ( voor leden)
Sluitingsdatum: van annulering 3 maart 2023
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant