Laden Evenementen

24 februari | Selle Postma

De bovenrug is bij veel mensen een lastig gebied om in te bewegen. Spanning zet zich er snel vast en de bovenrug is bij veel mensen stijf en gebogen. Ook met behulp van yogahoudingen is het vaak een moeilijk gebied om te bereiken. Zie je dit ook terug in je lessen?

Critical Alignment Yoga heeft heel specifieke oefeningen om de bovenrug te ontspannen en weer te verleiden tot beweging. Een van de meest effectieve oefeningen is het liggen op de yogastrip.

Deze bijscholingsdag is gericht op het leren gebruiken van de strip en oefeningen om de bovenrug, nek en schouders weer vrij te maken. Het doel is om de strip te kunnen gebruiken in je eigen lessen.

Punten die aan bod zullen komen:

  • De oorzaak van stijfheid in de bovenrug, en het belang van mobiliteit
  • Het effect van een stijve bovenrug op de nek, schouders, onderrug en de ademhaling
  • De verschillende manieren waarop je de yogastrip kan gebruiken om de bovenrug, nek en schouders weer vrij te maken
  • De obstakels die je leerlingen tegen kunnen komen bij het gebruik van de strip en hoe je daarmee om kan gaan
  • Hoe je de focus op de bovenrug mee kan nemen in verschillende yogahoudingen
  • Manuele correcties gericht op de bovenrug

Tijdens de lesdag zullen we naast het bespreken van de theorie vooral veel zelf oefenen en voelen.

Selle Door mijn uitgebreide ervaring en het altijd onderzoekend blijven kijken naar mensen en beweging, heb ik een diepgaande kennis van het lichaam opgebouwd. De Critical Alignment opleiding olv Gert van Leeuwen geeft een vergaande anatomische kennis, maar meer nog dan dat een inzicht in het menselijk wezen. Wat zijn onze beweegredenen? Waarom gaat het lijf vast zitten? Eeuwige vragen, maar door steeds onderzoekend te blijven in mijn lesgeven nodig ik mensen uit dat ook te doen, en zichzelf en hun lijf steeds beter te leren kennen. Het geven van de verdiepingsjaren en de lerarenopleiding in vervulden mijn wens van het nog intensiever werken met een kleine groep mensen. Zeer leerzaam en uitdagend. Ik geef op een onderzoekende en creatieve manier les. Altijd authentiek, met veel inlevingsvermogen, en met een uitnodiging om de diepte in te gaan”.

Datum: zaterdag 24 februari 2024
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 100,- excl. 21% btw.
Door VYN erkende bijscholing
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum van annulering 3 februari 2024

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant