Laden Evenementen

16 en 17 september 2023 | Janine Himpers

Yoga voor nek en schouders (tweedaagse bijscholing)

Een universele manier waarop we een gevoel van vrijheid uitdrukken is een houding met opgeheven armen. Als je zelf beperkingen ondervindt in het gebied van de bovenrug, schouders en nek, heb je wellicht ervaren hoe pijnlijk deze houding kan zijn en hoezeer die beperkingen je gevoel van vrijheid in de weg kunnen zitten. Of misschien zie je dat veel deelnemers in je lessen uitdagingen ervaren in dit gebied. Als je vanuit verschillende perspectieven kijkt naar het gebied van de schouders en de nek, dan is het ook niet zo gek dat juist hier bij veel mensen klachten ontstaan.

In deze bijscholing richten we ons op chronische pijn (i.t.t. acute pijn t.g.v. een herkenbare gebeurtenis). Bij chronische pijn is de oorzaak herhaling (een herhalende beweging, herhaalde houding(en) of herhaalde spanning). Die herhaling brengt verstoringen teweeg en die gaan we vanuit verschillende perspectieven bekijken.

Bijvoorbeeld vanuit het perspectief van:

  • Bindweefsel en balansverstoringen (Tensegrity);
  • Myofasciaal (Trigger points);
  • Spierketens (Anatomy Trains);
  • Anatomische botstructuur;
  • Het zenuwstelsel (i.r.t. bindweefsel en i.r.t. spanning in het gezicht).

Deze verschillende perspectieven brengen ons mogelijkheden om met behulp van oefeningen de verstoring te verhelpen en nieuwe verstoringen zoveel mogelijk te voorkomen.

Na deze bijscholing heb je als yogadocent en/of –therapeut:

  • Een uitgebreid theoretisch kader aangereikt gekregen zodat je de bijbehorende oefeningen en hun effecten begrijpt en kunt beargumenteren;
  • De effecten van de verschillende oefeningen en het gebruik van yogaprops daarbij zelf kunnen ervaren;
  • Geoefend met het overdragen van deze kennis en oefeningen aan deelnemers in jouw lessen;
  • Diverse zelfhulp suggesties gekregen die je mee kunt geven aan jouw klanten zodat zij weer autonomie ervaren in het proces naar herstel;
  • Een uitgebreid en praktisch werkboek waarin de lesstof voor jou overzichtelijk samengebracht is.

Janine Himpers

Janine  studeerde Technische bedrijfskunde en werkt al meer dan 22 jaar als consultant in het veld van emotionele beleving, onderbewuste beleving en beïnvloeding van gedrag in B2B en B2C omgevingen in met name de groot zakelijke markt (bij Altuïtionbv). In haar vak leerde ze de taal spreken van het onderbewuste (o.a. ZMET® gecertificeerd en CialdiniMethod CertifiedTrainer). Sindsdien brengt ze de menselijke maat weer terug in het bedrijfsleven en leert ze bedrijven en medewerkers om weer verbinding te maken met hun klanten.

Ze realiseerde zich hoe de continue denkstroom ons weghoudt van contact met het lichaam en contact met ons Zijn. Ze volgde verschillende opleidingen op het gebied van body-mind-balance waarvan de belangrijkste: de 4 jarige opleiding Intuïtie activering bij Carolina Bont, de vier jarige opleiding tot yoga docent bij De Blikopener, De opleiding tot meditatie docent (De Blikopener), Pranayamadocent (De Blikopener), Critical alignmentYoga en Therapie (Gert van Leeuwen), Adem en Ontspanningsleer van prof. J. van Dixhoorn(Yvonne Esser), Yin en meditatie: 1 én 2Advanced én seasonalsequencing(Stillnessin yoga) en volgt nu de opleiding tot TRE Provider (TensionReleasing Excercises) bij Yogalab(in de laatste fase).

Daarnaast heeft ze zich de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in yoga voor de bekkenbodem en volgde diverse opleidingen en bijscholingen op dit vlak (zowel van deskundigen in Nederland als in het buitenland).

Datum: 16 en 17 september 2023
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 225,- excl. 21% btw.
Erkend door VYN met  -in aanvraag-  studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.
Sluitingsdatum van annulering 26 augustus  2023

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant