Laden Evenementen

26 februari ’23 | Klaas-Jan van Velsen

Meditatie en het zelfgenezend vermogen

Leven is bewegen

Leven is in de eerste plaats beweging. Het is daarbij een belangrijk besef dat beweging ontstaat door onevenwichtigheid. Iets wat helemaal in evenwicht is, beweegt niet. Dat is ook een zeer troostrijke gedachte: in de steeds doorgaande levensbeweging is er geen statisch, blijvend evenwicht. Het kan heel bevrijdend zijn als we het idee van een blijvend evenwicht kunnen loslaten en accepteren dat we steeds opnieuw op zoek zijn naar evenwicht. En juist dankzij die onevenwichtigheid doe je ervaring op en kun je tot bewustwording komen. Maar elke onevenwichtigheid heeft de natuurlijke neiging zich in al vastere patronen uit te drukken. De eenzijdigheid van die patronen beperkt de vrijheid en de natuurlijke intelligentie van de levensenergie waardoor ziekte kan ontstaan. Daarbij is de helende remedie altijd het tegendeel van datgene wat overheerst.

Wordt stil en heel jezelf

Tijdens deze studiedag gaan we eerst verkennen wat de kenmerken zijn van de eigen onevenwichtigheid. We zullen dat op allerlei manieren benaderen: met beweging, klank, tekenen, visualisatie, sharing en meditatie. Dan gaat vanzelf duidelijk worden wat je nodig hebt om meer in het midden van je eigen levensstroom aanwezig te zijn. Geleidelijk komen we in contact met de ruimte waarin alles er mag zijn, zowel stilte als beweging, zowel je zonzijde als je schaduwzijde. En naar mate je stiller in contact bent met de innerlijke ruimte wordt de helende straling van de levensenergie sterker. Dan kunnen onevenwichtigheden transformeren van blokkades naar richtingwijzers. Door een dieper inzicht in de aard van het zelfgenezend vermogen krijg je vanzelf een dieper begrip van het meditatieproces. De studiedag kan daardoor een stimulans en verdieping zijn voor je eigen meditatiepraktijk. Tegelijk krijg je handvaten voor oefeningen die je ook in je lespraktijk kunt gebruiken.

Je kunt je op deze dag voorbereiden door het boek ‘Meditatie en het Zelfgenezend vermogen’ van Klaas-Jan te lezen. Als deelnemer van de studiedag kun je het boek (winkelprijs €24,50) voor €15 (incl. verzendkosten) bestellen via ayurveda@wilderoos.nl.

Klaas-Jan van Velzen

Klaas-Jan van Velzen (1951): is docent spirituele therapie, yogaleraar en ayurvedisch therapeut. Hij is auteur van o.a.’ Meditatie en het Zelfgenezend vermogen’ en ‘Ochtendwandeling met Aurora’. Samen met zijn vrouw Ank Brandsma heeft hij een praktijk voor holistische therapie (www.wilderoos.nl).

“Eind jaren zeventig heb ik de yogalerarenopleiding bij Saswitha gedaan. In de jaren tachtig heb ik ook bij het Swabhawat Yoga Instituut de docentenopleiding gedaan. In de jaren negentig ben ik door Ad Stemerding opgeleid tot docent Spirituele therapie. In 2001 heb ik bij EISRA de opleiding tot ayurvedisch therapeut afgerond. Sinds eind jaren zeventig geef ik Yogales en geleidelijk is onze praktijk, de Wilde Roos, uitgegroeid tot een praktijk voor Yoga, Ayurveda en Aurareading. De afgelopen tien jaar ben ik als docent verbonden geweest aan Alandi Retreat Site en de Yoga Academie Nederland. Ik schreef diverse boeken over Yoga en Ayurveda”.

Datum: 26 februari 2023
Tijd: 10:30 – 16:30 uur
Kosten: € 98,- excl. 21% btw
VYN erkend: 5 studiepunten (voor leden)
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.
De deelnemers kunnen als voorbereiding en naslagwerk het boek Meditatie en het Zelfgenezend vermogen’ van Klaas-Jan te lezen

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant