Laden Evenementen

29 oktober | Maartje van Hooft

Hara versterken en diep ontspannen aanwezig zijn in het bekken 

“Landen in het bekken”

De Hara is het onderste energie-centrum in bekken en buik. Maar Hara-versterking gaat niet alleen over versterking rond het bekken. Hara-versterking betreft onze algehele balans: bovenlichaam – onderlichaam, lichaam en geest. Gedurende de dag werken vanuit de vijf elementen. In de ochtend ligt de nadruk op het landen in het bekken, door ontlading van spanning, gronding, en het activeren van de Nier-energie.

Vanuit ontspanning kracht ontwikkelen

In het middagdeel werken we met meer dynamische oefeningen om te voelen of je ook bij het opbouwen van kracht de centrering in het bekken kan vasthouden. Ki-oefeningen, weerstandsoefeningen en meer explosieve bewegingen nodigen je uit om steeds weer de kracht vanuit het dragende midden op te bouwen.
In het laatste deel van de middag wordt ook de verbinding gelegd met de energie-centra in hart en hoofd. Samen met de Hara vormen deze de drie Dantien. Naast de verschillende oefeningen en werkvormen die je direct kan toepassen in lessen, krijg je een eenvoudig model (de vijf elementen) om de meer Yin- of Yang fasen van Hara-versterking te kunnen onderscheiden.

Maartje van Hooft

Maartje is yogadocent sinds 1995. Opgeleid in Okido Yoga, esoterisch Boeddhisme, oefentherapie Cesar, psychosomatische oefentherapie, acupressuur, Phyllis Krystal methodiek, cranio-sacraal. Maartje leidt sinds 2007 de 4-jarige yoga-opleiding Amitabha in Deventer.
Zij is schrijfster van drie boeken: ‘Yoga en Aplomb’, ‘Mindfulness en mantra’ en ‘Meridiaanyoga voor het leven’.

 

Datum: zondag 29 oktober 2023
Tijd: 10.30 – 16.30 uur. 
Kosten: € 100,- excl. 21% btw
VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Sluitingsdatum voor annulering: 8 oktober
Aantal deelnemers:  minimaal 12, maximaal 16.  

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant