Laden Evenementen

29 september 2024 | Maartje van Hooft

Essentie van de yoga asana

Verbinding met de stilte-as

In deze lesdag gebruiken we asana’s en kleinere vooroefeningen om door te dringen naar de essentie van yoga-beoefening: de verbinding met de stilte-as, onze diepere laag van energie. De lijn voor de wervelkolom is de lokatie van de stilte-as, ook shushumna genoemd.

Een aantal basis-asana’s wordt uitgebreider uitgewerkt, en in deze opbouw wordt gewerkt met core-stabiliteit en diepe spierkracht rond het bekken, bandha’s, adem langs de wervelkolom, ankering in het hart, en interne verlenging van de wervelkolom.

Doel van de lesdag is om te ervaren hoe je in asana-beoefening een verdieping kan aanbrengen. De technische en fysieke aanwijzingen zijn gericht op contact maken met een diepere interne beweging, die leidend is in de uitvoering van de houdingen. Naast effectieve oefensets voor core-stabiliteit, adem en Pranayama, ankering van de aandacht, en diepe verstilling ervaar je ook als docent een stukje eigen verdieping, waarin lichaam en geest samenvallen in houdingen en meditatie.

Maartje van Hooft

Maartje is yogadocent sinds 1995. Opgeleid in Okido Yoga, esoterisch Boeddhisme, oefentherapie Cesar, psychosomatische oefentherapie, acupressuur, Phyllis Krystal methodiek, cranio-sacraal.
Maartje leidt sinds 2007 de 4-jarige yoga-opleiding Amitabha in Deventer.
Zij is schrijfster van drie boeken: ‘Yoga en Aplomb’, ‘Mindfulness en mantra’ en ‘Meridiaanyoga voor het leven’.

Datum: Zondag 29 september 2024
Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 121,- incl. 21% btw
VYN erkend
Sluitingsdatum van annulering: 7 september 2024
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant