Laden Evenementen

8 oktober | Nicole Bannenberg

De kracht van taal, levende energie

Als yogadocent gebruik je altijd taal om je les vorm te geven.

Taal is je voertuig om de cursisten door de les heen te leiden. Je spreekt echter niet alleen maar woorden uit… je deelt specifieke informatie in de vorm van energie. Alle woorden resoneren in het lichaam. Bij jezelf én bij je cursisten.

Alles in het lichaam is ingericht op het scannen van veiligheid. Het zenuwstelsel vertaalt iedere informatie naar gevoelens van veilig/onveiligheid. Automatisch zal het lichaam in alle gelaagdheden zich daarop afstemmen. Je oproep om te ontspannen in een bepaalde oefening op de mat, wordt lang niet altijd gehoord en geleefd. Hoe komt het dat je boodschap niet overkomt?

Dat betekent dat je in het lesgeven altijd jezelf lesgeeft. Welke vorm van yoga je ook beoefent, het is een uitdaging voor iedere yogadocent om fundamentele transformerende ervaringen te communiceren: het gevoel van eenheid, ruimte, verbinding, verstilling enz. Jouw – en ieders – universele, levende ervaring.

In deze workshop onderzoeken we:

  • De complexiteit van het zenuwstelsel in relatie veilig/onveilig, de gelaagdheden
  • Het verschil tussen denken en voelen
  • De rol van bewegingsketens volgens Critical Alignment: het lichaam in verbinding laten spreken. Herkennen waarin verbinding verloren gaat of gewekt wordt.
  • Voelen: de rol van het tastzintuig
  • Universele behoeftes herkennen in de taal van het lichaam
  • Welke woorden resoneren levende energie
  • Taal als drager van energie, hoe te luisteren, hoe te horen

Nicole Bannenberg verbindt in deze workshop haar ervaringen vanuit de visie van Critical Alignment (Gert van Leeuwen) met de visie van Geweldloze communicatie (Marshall Rosenberg).

Nicole Bannenberg:Het waarderen van mijn mogelijkheden is meestal geen probleem, maar hoe waardeer ik mijn beperkingen? Mijn lessen worden beïnvloed door Gert van Leeuwen volgens het concept van Critical Alignment en zijn een combinatie van inspanning en ontspanning. De Zen-beoefening maakt essentieel onderdeel uit van de lessen, met ruimte voor de zoektocht naar vorm en leegte, de paradoxen, het onkenbare, het mysterie”.

Nicole is opgeleid tot ergotherapeut, yogadocent en doceert yoga en anatomie aan de Critical Alignment instituut van Gert van Leeuwen 2010-2013 en aan de YAN (Yoga Academie Nederland) 2007-heden

Datum: zondag 8 oktober 2023
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 100,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum van annulering 15 september 2023

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant