Laden Evenementen

9 december| Jacoline Norden

CAY: verbingingen tussen bewegingsketens

Deze bijscholingsdag is zowel voor afgestudeerde Critical Alignment yogadocenten als voor yogadocenten van andere richtingen.

Alles in ons en om ons heen is in beweging. Ons leven wordt bepaald door in beweging te komen, te zijn en verbonden te voelen. We merken daarin dat niet alles altijd soepel verloopt. Er zullen zich patronen/voorkeuren gaan ontwikkelen waarin we ons letterlijk en figuurlijk overeind houden. Dit vraagt onnodig veel energie. En gaat ten kostte van een ontspannen en open verbinding naar onszelf en alles om ons heen.

Critical Alignmentyoga biedt een mogelijkheid om deze voorkeurshoudingen en bewegingspatronen zichtbaar en bewust te maken. Het leert ons hoe lichaamsbewegingen met elkaar in verband staan en doorgegeven kunnen worden. Voor docenten die de CA-opleiding niet gevolgd hebben kan deze bijscholing een nieuwe kijk geven in het opbouwen van asana’s en een dieper begrip daarvan geven. Een beter begrip van de bewegingsketens is ook van toepassing in het dagelijks leven en zal het gemak van de natuurlijke beweging herstellen.

Uit de elf verbindingen die ontwikkeld zijn in de CAY nemen we deze dag verbinding 1 :

De hartstreek en onderbuik

Dagindeling:

  • Korte inleiding / handout
  • CA bewegingsketens en de elf verbindingen

Ochtend:

  • CAYoga Les met als doel; zelf ervaren
  • Reflectie op de les, en het delen van ervaringen

Middag:

  • Wat zien we bij onze leerlingen; herkennen we patronen en voorkeuren
  • Wat zijn de tools om inzicht te verschaffen in die patronen en voorkeuren (letterlijk CA-tools, maar ook welke woorden, beelden gebruiken we).
  • Meer specifiek: wat is de functie van de bewustwordingsoefeningen, wat gebeurt daarin.
  • Samen oefenen in overbrengen/verbinden

Jacoline: “Het werken met ouderen is een grote inspiratiebron geweest voor het verfijnen en toepassen van de Critical Alignment Yoga methodiek. Het ontwikkelde inlevingsvermogen en creativiteit, waar ik tot op de dag van vandaag nog plezier aan beleef. De oefeningen hebben een weldadig effect op de mensen. In die ervaring, op dat moment dat spanning vrij kan komen en energie kan gaan stromen voel ik de verbinding met die ene persoon of met de groep. In die ervaring kan ik steeds weer samen kijken, naar wat er allemaal nog mogelijk is, hoeveel ruimte we voor ons zelf weer in mogen nemen en waarin grenzen weg vallen.”

Datum: zaterdag 9  december 2023.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 100,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 studiepunten (voor leden)
Sluitingsdatum van annulering 18 november 2023.
Aantal deelnemers: maximaal 16

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant