Laden Evenementen

23 april ’23 | John en Daisy Tumulero

Actief in stilte met loopmeditatie

Loopmeditatie

Veel mensen denken dat meditatie alleen zitten is. Als je eenmaal de voordelen hebt ontdekt van loopmeditatie, merk je al gauw dat veel wat we doen vanuit het oogpunt van meditatie gedaan kan worden. In essentie is de zin van loopmeditatie hetzelfde als bij Vipassana-meditatie: het ontwikkelen van aandacht. Door het nauwkeurig registreren van het lopen kun je komen tot een zeer heldere aandacht. Ook is de keuze van loop- of zitmeditatie vaak afhankelijk van het moment. Als je een beetje suf bent en wel wat extra energie kunt gebruiken, dan is het goed om te kiezen voor loopmeditatie. Zoals de Venerabele Metthavihari die tijdelijk heen is gegaan in het jaar 2008 zo mooi vertaalde: ‘Van loopmeditatie krijg je energie en van zitmeditatie wordt je rustiger als je te veel energie hebt”. Onze keuze is daarom gebaseerd op behoefte.

Loopmeditatie is dus een actievere manier om aandacht te ontwikkelen. Het helpt ons ook om de link te leggen met het beoefenen van aandacht in ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld met je werk of tijdens huishoudelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld de vloer vegen of de afwas doen. Ieder moment wordt dan een uitnodiging om aandacht te beoefenen; een moment van thuiskomen zoals Tich Nhat Hahn dit zo mooi vertaalde.

Voor deze dag hoef je niets voor te bereiden, sterker zelfs: kom met een ‘beginner’s mind’. Naast het integreren van loopmeditatie in je lessen, ontwikkel je een dieper begrip van het toepassen van actieve meditatievormen in je dagelijks leven.

Daisy en John Tumulero

Daisy Tumulero  (geboren 22/8/1981) is partner van John en moeder van hun zoontje Jayden.  Haar beroepen zijn VYN-yogadocent, VYN-opleider, mindfulnesstrainer en psycholoog met een specialisatie in (psycho)somatiek en neurowetenschappen. Ze heeft gewerkt met mensen met o.a. SOLK, maar ook begeleiding geboden aan mensen met progressieve aandoeningen. Vanuit deze beroepsrollen neemt zij je mee in de beleving van (langdurig) zieken en hun naasten. Bovendien verzorgt zij de theorie over de werking van Chi Flow Yoga op het brein en zenuwstelsel.

John Tumulero (geboren 05/10/1964) geeft vanaf zijn 31e levensjaar al yogales, zijn eerste opleiding heeft hij gevolgd in Sittard Bij Yoga opleidingen Limburg. Hierna volgde John nog vele scholingen op het gebied van yoga, meditatie en natuurgeneeskunde. Hij is naast yogadocent o.a. Natuurgeneeskundig therapeut, shiatsutherapeut en mindfulnes based cognitive therapy trainer. Ook heeft John een gedegen scholing in anatomie, fysiologie en pathologie gehad.  Johns eigen beoefening van de yoga heeft een integraal karakter en is door vele stromingen geïnspireerd geraakt. De rode draad door zijn beoefening is het boeddhistische gedachtengoed.  John is boeddhist en heeft zijn naam en toevluchtceremonie bij Lama Zeupa in het Tibetaans instituut Yeunten Ling ontvangen. Zijn Boeddhistische naam is Karma Djinpa Gyamtso. Vrij vertaald betekent dit oceaan van edelmoedigheid. Johns mission statement is yoga bereikbaar maken voor iedereen.  Hij geeft dan ook les aan vrijwel alle doelgroepen. Stoelyoga is door John opeen hoger niveau gebracht en uit het hoekje van “saai” gehaald. Samen met Daisy hebben ze ook de chi flow yoga geïntegreerd in de stoelyoga.   Sinds 2017 is John Samen met Daisy Klinkers. Daisy is psychologe, yogadocente en mindfulnesstrainer. In 2021 hebben ze een zoontje gekregen met de naam “Jayden” (= dankbaar).

Daisy en John zijn samen directeur van Yogaroots Parkstad en geven een grote variatie aan lessen en leiden met een enthousiast team Yogadocenten op in hun erkende opleiding. De opleiding bestaat uit een 200 uurs opleiding tot yoga instructeur Erkend door VYN en de 500 uurs opleiding met specialisatie erkend door VYN en EYU.

Datum: 23 april 2023
Tijd: 10:30 – 16.30 uur.
Kosten: € 98,- excl. 21% btw
VYN erkend:  5 studiepunten (voor leden)
Sluitingsdatum: van annulering 31 maart 2023
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant