Laden Evenementen

4 november | Selle Postma

We zijn het in de coronacrisis allemaal wat verleerd, maar hoe kunnen we onze handen gebruiken om onze leerlingen te helpen in de les?

Ten eerste is het belangrijk om te weten wanneer je wél en wanneer je géén correctie moet geven. Ondoordacht aan je leerling trekken zodat de houding er op het oog goed uit ziet, heeft heel weinig toegevoegde waarde en kan zelfs erg verstorend werken. Wanneer is een aanraking dan wel nuttig? Deze vraag zullen we uitgebreid onderzoeken. Vervolgens komt de vraag hóe je de aanraking geeft. Er is een aantal voorwaarden waar een aanraking aan moet voldoen om je leerling verder te helpen. Deze zullen we bespreken en ook proberen te voelen door correcties te geven aan elkaar. Tenslotte is de manier van aanraken belangrijk. Wat breng je over met je aanraking, wanneer kan een leerling je beweging volgen, en wanneer niet? Wanneer mag je best stevig zijn, en wanneer juist heel zacht? We zullen veel houdingen onderzoeken en bespreken in deze les, en de correcties ervoor. En uiteraard heel veel voelen en onderzoeken bij elkaar!

Zowel mijn ervaring als yogadocent en als masseur draagt bij aan mijn kennis over dit onderwerp.

Selle Door mijn uitgebreide ervaring en het altijd onderzoekend blijven kijken naar mensen en beweging, heb ik een diepgaande kennis van het lichaam opgebouwd. De Critical Alignment opleiding olv Gert van Leeuwen geeft een vergaande anatomische kennis, maar meer nog dan dat een inzicht in het menselijk wezen. Wat zijn onze beweegredenen? Waarom gaat het lijf vast zitten? Eeuwige vragen, maar door steeds onderzoekend te blijven in mijn lesgeven nodig ik mensen uit dat ook te doen, en zichzelf en hun lijf steeds beter te leren kennen. Het geven van de verdiepingsjaren en de lerarenopleiding in vervulden mijn wens van het nog intensiever werken met een kleine groep mensen. Zeer leerzaam en uitdagend. Ik geef op een onderzoekende en creatieve manier les. Altijd authentiek, met veel inlevingsvermogen, en met een uitnodiging om de diepte in te gaan”.

Datum: zaterdag 4 november 2023
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 100,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum van annulering 14 oktober 2023

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant