Laden Evenementen
Alberto Paganini
Inschrijven

24 & 25 september|  Alberto Paganini

Onderweg naar vrede en vreugde in onszelf

een reis door de chakra’s – inspirerend en leerzaam weekeinde

Chakra betekent ‘wiel’ in het Sanskriet. Chakra’s zijn onze subtiele organen en zintuigen, draaiende wielen van energie in het subtiele lichaam. In dit weekend komen de zeven belangrijkste chakra’s achtereenvolgens aan bod: eerst bespreken we de theorie en dan gaan we volop oefenen.

In de theorie behandelen we o.a. de lichaamsdelen, de energiestromingen, de namen, de symbolen, de kleuren, de bija mantra’s en de eigenschappen van ieder chakra. Het goed of slecht functioneren van elk centrum beïnvloedt onze toestand op alle gebieden: fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel. Voor ieder chakra bekijken we de gevolgen van goed of slecht functioneren en geven we tips en technieken om ze te helen.

We beoefenen chakra per chakra Hart- en Prana-Yoga-Flows, meditaties, pranayama’s, visualisaties, klanken en ontspanningsoefeningen die geschikt zijn om je bewust te worden van de energiecentra en ze te ontwikkelen, te helen, te versterken en harmoniseren. Zo activeren en versterken we de lichaamsdelen, de energiestroom en de positieve eigenschappen van ieder chakra. Tot slot brengen we het hele systeem in evenwicht voor een vrije energiestroom, vrede en vreugde in ons-Zelf.

Alberto Paganini (°1957), dr. in de filosofie en yogaleraar sinds 1979, koos al in zijn jeugd het yogapad als levensweg. Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde hij een unieke yoga- en lesstijl, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, de interacties met zijn studenten en de visies van zijn talrijke leraren.

Datum: 24 – 25 september 2022
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 230,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 10 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 3 september

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Inschrijven

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant