Laden Evenementen
Selle Postma
Inschrijven

19 november | Selle Postma

Een leerling in je les is zwanger. Overstappen naar zwangerschapsyoga? Veel vrouwen zullen veel liever bij hun eigen yogadocent blijven en dat kan vaak ook prima! In deze lesdag krijg je de tools om een zwangere in je gewone yogales te kunnen blijven begeleiden. Selle is Critical Alignment Yogadocent én ervaringsdeskundige. In 2020 beviel ze van haar eerste kindje; wat een heftige periode! Maar door ook tijdens de zwangerschap les te blijven geven weet ze als geen ander hoe je je yogabeoefening kan aanpassen aan een zwanger lijf.

Selle geeft op een onderzoekende manier les, verwacht niet alle antwoorden op een presenteerblaadje aangereikt te krijgen. Ze laat je actief meedenken en je ervaringen inbrengen. Dezelfde houding zul jij op jouw beurt over kunnen brengen op je zwangere leerling, want dat zal toch vooral het doel zijn: de zwangere begeleiden in het zélf voelen wat wel en niet (meer) kan in haar lijf.

Punten die aan bod komen op de lesdag:

  • Wat kan yoga bieden bij zwangerschap?

Vaak is zwanger zijn niet alleen een roze wolk, maar een leren omgaan met heel veel veranderingen in een heel korte tijd! Als je je een beetje in kunt leven in het leven van een zwangere, kun je haar blijven begeleiden, zelfs in je gewone les.

  • Welke oefeningen wel en niet?

Wat gebeurt er in een zwanger lijf? Als je weet welke processen er gaande zijn in het lijf weet je welke oefeningen je beter kunt overslaan, bij welke ze voorzichtig moet doen, en welke oefeningen juist wél goed zijn en die je dus als alternatief kunt aanbieden.

  • Aanpassingen in de oefeningen.

Met behulp van wat tools of aanpassingen, zijn veel oefeningen nog prima uit te voeren, zelfs bij een vergevorderde zwangerschap!

Je krijgt een hand-out met daarin:

  • Alle informatie zodat je die kunt nalezen
  • Een hand-out die je kan meegeven aan je leerling zodra ze je vertelt dat ze zwanger is
  • Foto’s met aanpassingen aan de oefeningen.

Selle Postma (1982) is al ruim 10 jaar Critical Alignment Yogadocent, opgeleid door Gert van Leeuwen. In 2020 beviel ze van haar eerste zoon. Door haar jarenlange ervaring met lesgeven en haar eigen zwangerschap heeft ze veel kennis over het aanpassen van houdingen aan een zwanger lijf. Selle geeft les op een onderzoekende manier. In deze les zal je gevraagd worden om steeds actief mee te denken en je eigen ervaringen in te brengen.

Selle “Door mijn uitgebreide ervaring en het altijd onderzoekend blijven kijken naar mensen en beweging, heb ik een diepgaande kennis van het lichaam opgebouwd. De Critical Alignment opleiding geeft een vergaande anatomische kennis, maar meer nog dan dat een inzicht in het menselijk wezen. Wat zijn onze beweegredenen? Waarom gaat het lijf vast zitten? Eeuwige vragen, maar door steeds onderzoekend te blijven in mijn lesgeven nodig ik mensen uit dat ook te doen, en zichzelf en hun lijf steeds beter te leren kennen. Het geven van de verdiepingsjaren en de lerarenopleiding in vervulden mijn wens van het nog intensiever werken met een kleine groep mensen. Zeer leerzaam en uitdagend. Vooral het 1-op-1 begeleiden van leerlingen vraagt een aanwezigheid in het moment en een mensenkennis waar ik mij in de toekomst nog verder in wil kwalificeren.

Ik geef op een onderzoekende en creatieve manier les. Altijd authentiek, met veel inlevingsvermogen, en met een uitnodiging om de diepte in te gaan”.

Datum: zaterdag 19 november
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 98,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 studiepunten (voor leden)
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 29 oktober

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Inschrijven

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant