Laden Evenementen

9 juni 2024 | Zoë Rous

Creatieve yogalessen met Patanjali als inspiratiebron

Praktische en creatieve ideeen om de wijsheid van Pantanjali in je yogalessen te verwerken

De wijsheid van Patanjali in je yogalessen

Het achtvoudige pad van Patanjali is voor ons yogadocenten onlosmakelijk verbonden met yoga en het beoefenen van yoga. Maar hoe kun je op een heldere, overzichtelijke en creatieve manier je cursisten kennis laten maken met Patanjali zodat het niet alleen verdieping geeft aan jouw lessen, maar ook aan de yogabeleving van je deelnemers?

Tijdens deze bijscholing gaan we op een heldere en overzichtelijke manier aan de slag om aspecten uit het achtvoudige pad van Patanjali over te kunnen dragen op je deelnemers. Met wat creativiteit en een vleugje westerse beleving maken we Patanjali voor iedereen makkelijker te begrijpen zodat een ieder die prachtige oosterse filosofie, die yoga is, nog meer kan omarmen en doorleven. In deze bijscholing wordt ervan uit gegaan dat je kennis hebt van het achtvoudige pad zoals Patanjali het beschreven heeft in de sutra’s.

Na afloop van deze bijscholing krijg je een fullcolour geprint handboek mee naar huis waarin je niet alleen een beknopte theorie vindt rondom het achtvoudige pad van Patanjali, maar ook een reeks lessen waarin alle stappen van Patanjali aan bod komen.

Zoë Rous

Zoë: Als yogadocent zie ik het als een grote uitdaging  die prachtige oosterse yogafilosofie zo begrijpelijk mogelijk te maken voor iedereen. Met een analyserende geest die graag in alles zoveel mogelijk het overzicht en de logica ziet, probeer ik op een creatieve manier alle facetten van yoga over te dragen op mijn cursisten. Van oorsprong klassiek ballet geschoold, is voor mij beweging vanuit de ziel en het hart het middel om lichaam en geest te voeden en te helen.

‘Dans gaf me de basis, Patanjali bracht mij de verdieping en groei’

Datum: Zondag 9 juni 2024
Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 112,- excl. 21% btw (inclusief 12 euro voor de syllabus)
VYN erkend
Sluitingsdatum van annulering: 18 mei 2024
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.

Ga naar de bovenkant