22 april ’23 | Noor Palazzi

Yoga en de spiegel van de adem

Adem, lichaam en bewustzijn

In deze bijscholing “Yoga en de spiegel van de Adem”  neemt Noor Palazzi je mee in de wondere wereld van de adem.  We staan stil bij de drie-eenheid die lichaam, adem en bewustzijn vormen. Hoe weerspiegelt de adem zich in het lichaam en in het bewustzijn?  Welk effect heeft bijvoorbeeld een rustige buikadem op hoe je jezelf fysiek en mentaal ervaart? Hoe voelt het als je snel en oppervlakkige ademt, hoog in de borst?

Niets is dichter bij jezelf dan je adem. De adem is er altijd, als je trouwste metgezel vanaf je geboorte tot aan je sterven. Het is makkelijk om de adem te vergeten: juist omdat die er “gewoon” altijd is.  Maar bewust stil staan bij de adem brengt je in het hier en nu, maakt je dankbaar voor het geschenk van  het leven, laat je samenvallen met je diepere zelf.

Door middel van asana’s, pranayama, ontspanning en geleide meditatie laat Noor je ervaren wat de adem voor je kan doen. Beschouw de workshop als een adempauze voor jezelf, een moment van verademing. Onderzoek zelf hoe de adem je ruim, vrij, stil en ontspannen maakt.  Voel je ademend deel van een groter geheel.

Noor Palazzi

Noor Palazzi, heeft als tiener de dansacademie gedaan, studeerde kunstgeschiedenis en is zich daarna gaan verdiepen in yoga. Ze volgde van 1992-1996 de Saswitha Yoga & Wijsbegeerte Opleiding, o.l.v. Jos Plenckers.  Sinds 1996 geeft zij met veel plezier en enthousiasme yogalessen in haar woonplaats Doorn. Ook is zij zelf sinds 2005 als docent verbonden aan de Saswitha Yoga Opleiding, waar zij lesgeeft in het eerste basisjaar en de cursus Adem & Pranayama geeft.
Yoga is voor Noor een levenskunst. Om de yoga te kunnen integreren in haar leven, is voor Noor een groot geluk. In haar yogalessen deelt ze uit van iets wat zij als kostbaar beschouwt. Haar lessen zijn authentiek, doorleefd, met humor gebracht en verdiepend.

Datum: Zaterdag 22 april 2023
Tijd: 10.30-12.30 uur, van 13.15-15.00 uur, van 15.15-16.30 uur.
Kosten: € 98,- excl. 21% btw.
VYN erkend: met 5 studiepunten voor leden
Sluitingsdatum van annulering: 1 april 2023
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.