15 mei | Magda Samson

Yoga & Dans brengt levensvreugde en verstilling

Op bezielende wijze neemt Magda, vanuit haar passie voor dans, je mee. Er wordt gestart met een uitleg van de bewegingen zowel uit de dans als uit de yoga en waar deze voelbaar zijn in het lichaam. De adem is hierbij de verbindende factor.

Het verrassende effect van muziek en dans op yoga

Ook leren de deelnemers hoe het is om te werken met vaste choreografieën, waarbij iedereen toch zijn of haar eigenheid behoudt. Na het aanleren van de choreografie wordt deze op muziek uitgevoerd, zodat deelnemers ervaren welke energie muziek en dans kunnen losmaken. Dat is vaak een verrassend moment, waarbij men pure levensvreugde én verstilling ervaart.

Wanneer de beweging samenvalt met de muziek en de adem…

In het tweede deel van deze bijscholing leren de deelnemers een yoga-dans aan. Ze krijgen voldoende tijd om de drie aspecten – lichamelijk, geestelijk en energetisch – aan de hand van deze yoga-dans te ervaren. Het yoga-aspect is dat uiteindelijk de beweging samenvalt met de muziek en de adem. Het is zichtbaar wat er dan gebeurt. Zoals Magda vaak zegt: ”ik wil je niet zien dansen, ik wil je voelen dansen.”

Magda Samson

“Dansen is de rode draad in mijn leven. Het is mijn passie. Na jarenlang dansen heb ik een nieuwe ontwikkelingsstap gezet en mij verdiept in Yoga. Voeg je yoga en dans samen, dan krijg je een unieke combinatie. In Yoga & Dans worden series (choreografieën) uitgevoerd op muziek. Het yoga aspect maakt het mogelijk meer naar binnen te kunnen keren. Door de danstaal te leren kun je je bewegingstaal vergroten. Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid; ieder deel van dit geheel draagt bij aan de betekenis van de andere twee delen.”

Datum: zaterdag 15 mei 2021.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met  5  studiepunten voor leden
Aantal deelnemers:  maximaal 10.
Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 26 april 2021.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.