10 april | Evelien van Straaten

Mindful Yogabizz in tijden van onzekerheid

Uitdagingen voor de yogadocent

Als yogadocent en yogaschoolhouder kom je voor vele uitdagingen te staan. Nu in tijden van Corona zijn daar nog meer thema’s bijgekomen.Hoe ga jij daarmee om? Met jezelf? Met je yogi’s? Hoe hou je jouw school overeind? En online lesgeven hoe doe je dat op een inspirerende manier?

In deze bijscholing wordt ingegaan op deze actuele thema’s. Toch liggen deze in het verlengde van de uitdagingen waar we al mee te maken hebben als yogadocent.

Vaak worden we een yogadocent vanuit onze betrokkenheid met yoga. We zijn zelf geïnspireerd geraakt en besluiten dat te gaan delen met anderen. Hoe mooi is dat. Het runnen van je yogabizz vraagt meer competenties

Hoe kom je steeds weer aan inspiratie voor je lessen? Hoe ga je om met je eigen gevoelens tijdens de lessen die je geeft? Hoe ga je om met de deelnemers, met de groep, met storingen en thema’s die spelen? Hoe ontwikkel je een zakelijke blik? Hoe kom je aan voldoende yogi’s? Hoe ga je om met yogi’s die niet kunnen betalen? Hoe kun je een Yogaretreat organiseren?

Deze bijscholing helpt je: Je yogastudio runnen op een mindful manier en mindfulness in je les te verweven.

Mindfulness als basis

We starten de dag met een Mindful yogales en behandelen de Mindfulness fundamenten. Deze fundamenten vormen de basis voor het mindful runnen van je yoga business. Na inventarisatie van uitdagingen waar je nu mee te maken hebt, onderzoeken we hoe mindfulness hierin een belangrijke rol kan gaan spelen. We sluiten de dag af met passende Yin Yogales & een meditatie.

Evelien van Straaten

Evelien begeleidt sinds 1985 mensen in ontwikkeling. Zelf ontwikkelde ze zich van psychomotorisch therapeute via leidinggevende in het onderwijs tot mindful trainer/herstelcoach en yin yoga docente. Ze geeft wekelijks mindful yogalessen in yogaschool Zweiersdal die ze sinds begin 2019 runt. Samen met 9 andere docenten biedt ze een gevarieerd programma van lessen en workshops. Sinds 2020 verzorgt ze in samenwerking met Peter Haima herstelyoga voor mensen met gezondheidsklachten. Elk jaar geeft Evelien de 8-weekse mindfulnesstraining en organiseert ze bijzondere workshops in Oosterbeek, op Vlieland en in Portugal.

Datum: Zaterdag 10 april 2021.
Tijd: 10.30 -16.30 uur.
Kosten:  € 95,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 punten
Aantal deelnemers: maximaal 10.
Sluitingsdatum van opgave of annulering 22 maart 2021

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.