20november | Jeanet Luth door omstandigheden verplaatst naar 27 november

De dynamiek van de vijf elementen tijdens de overgang 

Do-In yoga en overgang

In de overgang die vrouwen doormaken, is er een disbalans tussen water (nierenergie) en vuur (hartenergie).  Deze twee uitersten spelen een soort spel, hebben een haat-liefde verhouding en zoeken naar balans. 

Je klachten omzetten in krachten

Dit spel tussen Yin en Yang is intens. Je innerlijke draken laten zich voelen en zien. Met behulp van de 5 elementenleer & Do-In Yoga kun je de klachten van de overgang  transformeren in krachten.  De overgang is een transitiereis van overleven naar volwaardig leven. 

In deze bijscholing krijg je een praktijkles en theoretische uitleg over de basistheorie van Do-In Yoga, Yin & Yang en de 5 elementenleer in relatie tot de overgang. Hoe de elementen in relatie staan met de orgaanmeridianen, de seizoenen en emoties.  

Drie cycli die staan voor transformatie, bekrachtiging en voeding

Vervolgens zoomen we in op de theorie over de 3 cycli (Shen, Ko en Orgaan) die staan voor transformatie, bekrachtiging en voeding. Jeanet neemt je mee op reis door de  elementen door zelf te ervaren wat de voedende, bekrachtigende en helende  effecten zijn van Do-In Yoga in de overgang. Naast ervaren is er een deel theorie waarin je inzichten krijgt wanneer en hoe je als docent de elementenleer en hun kwaliteiten zelf kunt inzetten in je eigen beoefening en tijdens het lesgeven.  Casussen kunnen worden ingebracht om de brug te slaan tussen theorie en praktijk zodat de kennis integreert.  

 

Jeanet Luth

Jeanet: Mijn motto is Think Big – Feel Good – Be Happy – Live Great
Gepassioneerd en betrokken geef ik ruim 15 jaar persoonlijke leiderschaps- en communicatietrainingen, coach ik kleine groepen en individuen op het gebied van werk, leven, de overgang, (liefdes) relaties en (gezond) bewegen.  Sinds 5 jaar ben ik internationaal gecertificeerd Do-In Yoga Teacher en Opleider. Bewustwording, innerlijke kracht, humor en eigenwaarde zijn in alles wat ik doe en overdraag sleutelbegrippen.   In september 2019 heb ik met plezier en succes mijn eigen ontwikkelde en verdiepende vijfweekse (online en offline) training ‘De opvlieger als gids naar Innerlijke Kracht’ gelanceerd. Inmiddels hebben vele vrouwen met enthousiasme deelgenomen.  

Link lezing naar ‘De opvlieger als gids naar Innerlijke Kracht’ gegeven tijdens de week van de overgang 2019 

Ook ben ik co-schrijfster van het boek ‘Samen Zen: in 3 stappen een superrelatie’ wat de basis is van de online jaartraining WerkZeN voor leidinggevenden. 

 

Datum: zaterdag 20 november 2021 door omstandigheden verplaatst naar 27 november

Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw (let op: je kunt tot 15 augustus 2021 10% vroegboekkorting kiezen bij het afrekenen – let op de voorwaarden)
VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers:  minimaal 12, maximaal 16.

Deel deze bijscholing met je vrienden.