31 oktober & 7 november | Anoshe Overington (tweedaagse bijscholing)

Aroma-Yin, Acupressuur en Chi Kung 

Aspecten van de Yin Yoga

In deze tweedaagse bijscholing verdiepen we ons in acupressuur, aspecten van de Yin Yoga en Chi Kung. Deze bijscholing is bedoeld voor Yin-yogadocenten of studenten die al Yin-yoga beoefenen.  

Yinhoudingen koppelen aan drukpunten

Vanuit de acupressuur richten we ons op drukpunten die goed zijn bij lage rugpijn, weerstand, stress en vermoeidheid en bij angst en depressie. We werken daarnaast met drukpunten voor andere elementen, zoals de spijsvertering of menstruatieklachten. We koppelen yin-houdingen aan deze drukpunten. De meridianen waar die acupressuurpunten op liggen zullen gestrekt worden door de yin-poses die je aangeboden krijgt. Daarnaast zullen we ook ervaren wat Chi Kung voor uitwerking heeft op deze gebieden. 

Werken met essentiële oliën

En mis jij ook de ervaring van aanraking? Masseer jezelf op de punten met de geuren van essentiële oliën, en geef jezelf die sensuele stimulatie, en diepe ontspanning. Essentiële oliën werken op de Shen, de Spirit, en zijn een prachtige bijdrage om onszelf te balanceren. Deze workshop is heerlijk voor jezelf, maar ook om de kennis met jouw leerlingen te delen. Een tweedaagse om jezelf diep te voeden!  

Tijdens deze tweedaagse maak je kennis met het gebruik van essentiële oliën. 

Anoshe creëert voor iedere deelnemer een set van 10 oliën die biologisch, van pure hoogstaande kwaliteit zijn. Die set is voor beide dagen te gebruiken. En er zal nog olie over zijn.  

Anoshe Overington

Anoshe is gecertificeerd Vinyasa en Yin yogadocent. Haar yoga kennis en kunde is geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar is over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.   In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met het Zelf.  

Anoshe houdt van de balans tussen ritmische Yang Flow en de overgave aan Yin yoga, en volgt de seizoenen voor die onderlinge verhouding. In november is het de tijd van alleen yin yoga.  Tijdens de yin-yogalessen werkt ze met aanraking om de studenten dieper in een pose te laten komen en om bewustzijn te brengen naar plekken in het lichaam.  Vrouwelijkheid, creativiteit en warmte kenmerken de lessen van Anoshe. Met haar man Nigam heeft Anoshe een Yin yoga & Mindfulness Teacher Training (I & II) in Doorn.  

 

Datum:  zondag 31 oktober en zondag 7 november 2021. 
Tijd: 31 okober 10.30 – 16.30 uur, 7 november 11.30 – 17.30
Kosten: € 205,- excl. 21% btw (let op: je kunt tot 15 augustus 2021 10% vroegboekkorting kiezen bij het afrekenen – let op de voorwaarden); het gebruik van essentiële oliën is in de prijs inbegrepen
VYN erkend
met 10 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers:  minimaal 12, maximaal 16.  

 

 

Deel deze bijscholing met je vrienden.