9 & 10 april | Magda Samson

Yoga & Dans brengt levensvreugde en verstilling

Magda Samson laat je kennismaken met Yoga & Dans. Op bezielende wijze neemt Magda vanuit haar passie voor dans de deelnemers mee.
Deze bijscholing is in mei 2021 met zoveel enthousiasme ontvangen dat we er op verzoek een tweedaagse bijscholing van hebben gemaakt.

Het is yoga als de beweging samenvalt met de muziek en de adem

We starten dit dansweekend met een yogaflow bestaande uit asana’s. In eerste instantie zonder muziek. We gunnen ons de tijd te onderzoeken wat de uitwerking is. Vervolgens leer je bewegingen uit de dans. Voor sommigen zal dit een nieuwe (bewegings-)taal zijn. We hebben ruim de tijd om ons lichaam te laten wennen aan deze bewegingen en de uitwerking hiervan te ervaren. We vinden antwoord op de vraag wat yoga en dans met elkaar verbindt. Laat je niet weerhouden van deze bijscholimng door te denken dat je niet kunt dansen. Magda neemt je op enthousiaste wijze mee in het proces van yogaflow naar dans en voor je het weet dans je! We leren hoe het is om te werken met vaste choreografieën, waarbij iedereen toch zijn of haar eigenheid behoudt. Na het aanleren van de choreografie wordt deze op muziek uitgevoerd, zodat je ervaart welke energie muziek en dans kunnen losmaken. Dat is vaak een verrassend moment, waarbij je pure levensvreugde én verstilling ervaart.

.

Magda Samson

“Dansen is de rode draad in mijn leven. Het is mijn passie. Na jarenlang dansen heb ik een nieuwe ontwikkelingsstap gezet en mij verdiept in Yoga. Voeg je yoga en dans samen, dan krijg je een unieke combinatie. In Yoga & Dans worden series (choreografieën) uitgevoerd op muziek. Het yoga aspect maakt het mogelijk meer naar binnen te kunnen keren. Door de danstaal te leren kun je je bewegingstaal vergroten. Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid; ieder deel van dit geheel draagt bij aan de betekenis van de andere twee delen.”

Datum: zaterdag 9 en zondag 10 april 2022.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 180,- excl. 21% btw.
Erkend door VYN met 11 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers:  maximaal 16.
Sluitingsdatum van annulering 19 maart 2022

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.