31 oktober | Anette Hogeboom

Eindexamenyoga – (specialisatie)

Stressbeheersing voor jongeren

Eindexamenyoga is zeven weken durende cursus stressbeheersing voor jongeren. Het is een laagdrempelig programma dat handvatten biedt voor het omgaan met spanning en stress. Deze cursus is uitgewerkt in een prachtige docentenhandleiding, waarin alles volledig is uitgelegd en uitgewerkt. Na de trainingsdag kun je deze cursus direct aanbieden

De specialisatiecursus is in 2016 door Anette Hogeboom ontwikkeld en vanaf dat moment is zij er zelf mee aan de slag gegaan. Met succes, het programma werpt zijn vruchten af!  Eindexamenyoga-trainer worden kan door één trainersdag te volgen. Hier worden de zeven lessen en alle technieken doorgenomen, de alternatieve technieken behandeld. We bespreken waar en hoe deze zeven wekelijkse cursus aangeboden kan worden. Je ontvangt een volledige handleiding waar alles uitgebreid in staat én je krijgt toegang tot de online omgeving waar veel aanvullende informatie te vinden is. Na deze trainersdag kun jij direct de zeven wekelijkse cursus aanbieden aan jouw ‘nieuwe’ doelgroep.

Handvatten voor het omgaan met spanning en stress

Jongeren bereiken met yogalessen wordt door veel yogadocenten als moeilijk ervaren. Yogastudio’s hebben relatief weinig jongeren die aan de lessen deelnemen. Voor veel jongeren is yoga een ver-van-mijn-bed-show, terwijl wij als yogadocenten weten hoeveel yoga kan betekenen voor ze. Onder jongeren is veel uitval door onder andere burn-out en helaas nemen de aantallen jaarlijks toe. Met eindexamenyoga kun je de jongeren wél bereiken! Het is een laagdrempelig programma dat handvatten biedt voor het omgaan met spanning en stress. Door het volgen van deze cursus maken ze kennis met jou en met jouw lessen. De resultaten bij de leerlingen zijn uitstekend, zij hebben hier waarschijnlijk de rest van hun leven profijt van. En, niet zelden zie je later de deelnemers of hun ouders terug in je lessen.

Anette Hogeboom

Anette:“Jarenlang ben ik eigenaar geweest van een middelgroot bedrijf. Yoga hielp mij in deze jaren om even tot mezelf te komen tussen de enorme werkdruk door. Als ondernemer met twee opgroeiende kinderen kon ik dat wel gebruiken, sterker nog, het heeft me overeind gehouden. Met heel veel plezier heb ik jarenlang Ashtanga Vinyasa Yoga beoefend. Nadat ik het bedrijf achter me heb gelaten wilde ik een yogadocentenopleiding gaan volgen, ik wilde er meer van weten, mij verder in verdiepen in yoga. Bij Integrale Yoga Nederland wist ik meteen dat dit voor mij de goede plek was. Ik heb hier heel wat uren aan opleidingen gevolgd, waaronder hatha yoga en zwangerschapsyoga. Ik heb mijn eigen knusse yogastudio aan huis, geef les op een sportschool en bij een onderwijsstichting aan het personeel en ik ben inmiddels zelf onderdeel van het docententeam bij Integrale Yoga NL.

Geweldig om te zien hoe de rust neerdaalt

Elke yogales die ik geef ervaar ik als een feestje, maar het allerliefst ben ik bezig met jongeren, hier geniet ik enorm van. Het is geweldig om te zien hoe de rust letterlijk op de veelal opgejaagde jongeren neerdaalt tijdens een eindexamenyogales! Mijn missie, mijn droom is dat stressbeheersing een vast onderdeel wordt van elke opleiding.”

Datum: zaterdag 31 oktober 2020.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 145,- excl. btw.
Door VYN erkend met 5 punten.
Aantal deelnemers: zolang de corona richtlijnen gelden is het maximum aantal deelnemers 9.
Sluitingsdatum van opgave 12 oktober 2020.

Deel deze bijscholing met je vrienden.