30 oktober  | Lilian Kluivers 

Energie tijdens een crisis 

Fight, flight en freeze

‘Energie tijdens een crisis’, is een heel actueel onderwerp in de tijd waarin het coronavirus haar sporen heeft achtergelaten. 

Iedereen reageert anders op onverwachte situaties. We kennen de fight, flight en freeze modus.  Wat gebeurt er met onze energiestroom in de meridianen en wat gebeurt er in het samenspel van de Vijf Elementen bij elk van deze modi?   Natuurlijk focussen we vooral op wat je kunt doen om weer in balans te komen, voor jezelf en cursisten.   De lesdag zal een combinatie zijn van theorie en praktijk, waarbij ik de theorie zoveel mogelijk inbed in de praktijk.  De praktijkdelen zullen bestaan uit zachte dynamische bewegingen, strekkingen en acupressuur.  

Do-in yoga

Binnen de yogawereld is er steeds meer interesse voor de integratie van de wijsheid uit de Chinese geneeswijze. Zo leren yogadocenten steeds vaker werken met meridianen, en hoor je de Japanse term ‘hara’, ook weleens vallen in een yogales.  Do-In is meer dan tweeduizend jaar geleden ontstaan binnen de Chinese geneeswijze en is ook beïnvloed door de Japanse shiatsu en door oude Indiase yogastijlen. Bij Do-In combineer je meridiaanstrekkingen – ook asana’s uit yoga – met andere oefeningen die de levensenergie laten stromen. Simpel vertaald, betekent Do-In dan ook: oefening. Of iets preciezer: ‘je ledematen strekken en bewegen om de energie te laten stromen door de meridianen’. 

Deelnemers krijgen een hand-out waar ze de behandelde theorie op kunnen teruglezen.  

Lilian Kluivers

Lilian zet zich in om de wijsheid uit de Oosterse geneeswijzen en energieleer toegankelijk te maken zodat iedereen deze kan toepassen in zijn of haar dagelijks leven.  Haar boek “Do-In, taoyoga voor gezondheid en energie” wordt gezien als een standaardwerk op het gebied van Do-In en is verschenen in het Nederlands en Engels. Ook schreef zij naar aanleiding van haar eigen zwangerschap het boek “Zwanger in Balans”. 

De opleiding die Lilian Kluivers heeft opgericht, Do-In Academy, biedt leerjaren om de diepgang uit de Oosterse geneeswijzen en energieleer eigen te maken en door te geven als docent, personal trainer en coach.  Zij heeft honderden mensen van alle leeftijden Do-In gegeven en met behulp van persoonlijke programma’s begeleid, waaronder verschillende topsporters uit binnen-en buitenland. Ook geeft zij geregeld lezingen en lessen op congressen en spirituele festivals. 

 

Datum: zaterdag 30 oktober 2021

Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw (let op: je kunt tot 15 augustus 2021 10% vroegboekkorting kiezen bij het afrekenen – let op de voorwaarden)
VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers:  minimaal 12, maximaal 16.

 

Deel deze bijscholing met je vrienden.