18 april| Jacoline Norden

Critical Alignment Yoga voor ouderen (Herhaling)

Energie en zelfvertrouwen uitstralen

We onderzoeken onze eigen creativiteit en mogelijkheden om de oudere deelnemer te begeleiden in het laten ervaren van meer mobiliteit en verbinding. We kijken naar hoe we de Critical Alignment tools kunnen gebruiken. Hoe wordt de les opgebouwd: thematisch, probleemgericht, meditatief? In de Critical Alignment Yoga 50+ lessen geven we aandacht aan essentiële delen van ons lichaam, in een tegenstelde manier aan hoe we die in het dagelijks leven gebruiken. Ouder worden hoeft niet te betekenen dat we de positieve verbinding met ons lichaam gaan verliezen. Zelfs na jaren van chronische stress, ervaren deelnemers hoe hun ‘alignement’ verbetert. Hun mobiliteit en energie verbetert. Zorgen over een onzekere toekomst in het ouder worden, draaien om naar een relatie met het lichaam, gebaseerd op vertrouwen en zekerheid. Een lichaam dat ziekte en ongelukken heeft ervaren, kan nog energie en zelfvertrouwen uitstralen.

De uitdaging van vooruitgang en de ontwikkeling van mobiliteit

Tijdens de les worden de deelnemers op een zachte en voorzichtige manier uitgedaagd. Het is de uitdaging van vooruitgang, in plaats van acceptatie van problemen, waarin we ieder jaar een beetje minder gaan doen… De lessen helpen die spanning los te laten en ontwikkelen weer mobiliteit. Het gaat er niet om de asana’s perfect uit te voeren. De oefeningen worden aangepast naar ieders behoefte. De ontwikkeling in Critical Alignment Yoga, kan beginnen op elk moment, er is geen competitie, het gaat om het vervullen van onze behoeften samen. De bijscholing wordt verzorgd door Jacoline Norden. Zij is werkzaam als CAT/Yoga docente sinds 2002.

Jacoline Norden

Jacoline: “Het werken met ouderen is een grote inspiratiebron geweest voor het verfijnen en toepassen van de Critical Alignment Yoga methodiek. Het ontwikkelde inlevingsvermogen en creativiteit, waar ik tot op de dag van vandaag nog plezier aan beleef. De oefeningen hebben een weldadig effect op de mensen. In die ervaring, op dat moment dat spanning vrij kan komen en energie kan gaan stromen voel ik de verbinding met die ene persoon of met de groep. In die ervaring kan ik steeds weer samen kijken, naar wat er allemaal nog mogelijk is, hoeveel ruimte we voor ons zelf weer in mogen nemen en waarin grenzen weg vallen.”

Data: zondag 18 april
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: zolang de corona richtlijnen gelden is het maximum aantal deelnemers 10.
Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 29 maart.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.