11 & 12 september| Alberto Paganini

De smaak van Soma, Soma Rasa Vinyasa (tweedaagse)

Soma als een helende en regenererende kracht

Tijdens dit weekend zullen we vertragen, loslaten en diep vanuit ons innerlijk de schatten van regeneratie en vernieuwing ervaren. We nemen ook tijd om buiten met de natuurelementen en bomen te oefenen en om lang en diep te ontspannen met behulp van live bespeelde klankschalen en gongs. Vertraag in een opbouwende, regenererende, diep ontspannende, verjongende en bevrijdende flow. Ont-dek het deel van jezelf dat verborgen is achter je ‘druk zijn’. Maak contact met de helende kracht van traag, bewust en organisch bewegen. Proef de nectar van Soma, de ‘onsterfelijkheid – Amrita‘ en de maankracht die je op een diep niveau vernieuwt.

In de Rig Veda en de yogafilosofie kennen we Soma als een ongelooflijke helende en regenererende kracht: ‘Wij hebben SOMA ingeademd (gedronken). We zijn nu onsterfelijk geworden. We hebben het licht bereikt. We hebben de goddelijkheid ervaren… Met jou, SOMA, geloven wij in onze rijkdom. Kom nader tot ons en laat ons voortdurend groeien.’ Soma is oneindige levensenergie en tegelijkertijd een helende plant, een chakra in ons hoofd, de maan, de vrouwelijke helende kracht en een goddelijk wezen, uiterst zachtaardig en lief, voedend en zorgend voor de goede stroming van de levenssappen in de natuur.

De innerlijk de schatten van regeneratie en vernieuwing ervaren

Tijdens dit weekend zullen we met theorie maar vooral met praktijk beoefening en ervaringen, vertragen, loslaten en diep vanuit ons innerlijk de schatten van regeneratie en vernieuwing ervaren. We beoefenen o.a. zachte meditatieve yogaflows met veel aandacht voor langzame, bewuste, voedende armbewegingen met gesynchroniseerde ademhaling, hart- en heupopeners, en ervaren de helende werking van zachte pulsaties en golven in asana’s en vinyasa’s. We nemen ook tijd om buiten met de natuurelementen en bomen te oefenen en om lang en diep te ontspannen met behulp van live bespeelde klankschalen en gongs.

Alberto Paganini

Alberto (°1957), dr. in de filosofie en yogaleraar sinds 1979, koos al in zijn jeugd het yogapad als levensweg. Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde hij een unieke yoga- en lesstijl, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, de interacties met zijn studenten en de visies van zijn talrijke leraren. Alberto geeft yogalessen, -workshops, -retraites, –bijscholingen en –opleidingen, schrijft artikels in yogatijdschriften en is de bezieler van Prana Yoga Flow, Hart Yoga en de Soma Yoga (leraren) opleiding. Hij leeft met zijn gezin in Brugge (B), waar hij Yoga Soma vzw oprichtte. Enkele van zijn leraars en inspiratiebronnen zijn Krishnamacharya, B.K.S. Iyengar, Shiva Rea, Robert Boustany, Manju Jois, David Svenson, Babaij en Ammaji.
Auteur van ‘Prana Yoga Flow. Activeer je levenskracht, open je hart en leef vrij.’, Ankh-Hermes 2010, inmiddels vertaald in het Engels en in het Italiaans, en van talloze yogaboekjes, fotoplaten en lessen op CD.
Hij werkt momenteel aan projecten en een boek over Hart Yoga en de kracht van het hart.

Datum: zaterdag en zondag 11 en 12 september 2021
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: €212,50,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 10 studiepunten voor leden
Sluitingsdatum: van inschrijving 23 augustus 2021.
Aantal deelnemers: zolang de corona richtlijnen gelden is het maximum aantal deelnemers 10.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.