26 september | Ron van der Post

Voorkom een burn-out door jezelf te verankeren met Yoga

De taal van het lichaam als een expressie van ons innerlijk Zijn.

Deze dag gaan we kijken hoe we ons zelf kunnen verankeren door Yoga. We gaan dieper in op de taal van het lichaam, deze taal is een expressie van ons innerlijk zijn. De oorzaak van disbalans is zowel fysiek als mentaal en hoe gaan we daar weer balans in brengen? Vanuit de yogavisie is het heel bepalend in hoeverre er vertrouwen is in je werkelijke zelf. Hoeveel zelfvertrouwen heb je? En hoeveel vertrouwen heb je in de wereld? Deze gevoelens naar jezelf en de wereld bepalen voor een groot deel in hoeverre je het geluk toelaat of niet. In hoeverre kunnen we in het moment leven zonder dat verleden of toekomst roet in het eten gooien. Zelfvertrouwen, weten wat je wilt en in het moment kunnen leven, bevorderen het ervaren en vinden van het geluksgevoel. Ron van der Post:”Of, zoals ik dat voor mezelf zou omschrijven, een gevoel van innerlijke tevredenheid, liefde en kalmte. Wetende dat ik voor verbetering vatbaar ben, ben en voel ik me op dat moment gelukkig. En naar mate de verankering er is, het innerlijke zelfvertrouwen, dan kan het in de buitenwereld onrustig zijn, maar dat tast dan het fundament waar een hoge mate van geluk aanwezig is, niet aan.”

Als individu leer je je te gedragen zodat je aan je basisbehoefte kunt komen. Deze basis behoefte is dat we gezien en erkend willen worden voor wie we zijn, dat onze kracht en kwaliteit gewaardeerd wordt. Ten tweede willen we geliefd worden en lief hebben en als derde willen we niet dom zijn en dus zoeken we naar kennis. Door dit spel ontstaat er een patroon van gedrag waarmee we ons staande kunnen houden in de wereld. Een patroon van rekening houden met, een patroon van inschattingen maken waarin jij jezelf niet meteen blootgeeft maar dat je behendig omgaat met de wereld om je heen. Het leven wordt een grote ruilhandel van gevoelens en materialen. Zonder dat dit positief of negatief is.

De balans houden tussen manifesteren in de wereld en trouw blijven aan ons innerlijke zelf

In deze brei van patronen proberen we ons dus aan de ene kant te manifesteren in de wereld en aan de andere kant proberen we, als we ons er al van bewust zijn, ons innerlijke zelf ook trouw te blijven. Tussen deze twee, het innerlijke zelf en ons gecreëerde zelf wat de buitenwereld van ons te zien krijgt, proberen we een gezonde balans te houden. En hier begint het spel van ons leven keer op keer, we bouwen verder op de resultaten vanuit het verleden en dat is niet alleen vanuit dit leven, maar we zijn eigenlijk het eindresultaat van al onze levens.

Ron van der Post

Ron is de grondlegger van de “Yoga opleiding school Ron van der Post” De school is als opleidingsschool sinds 1996 actief in Nederland en sinds 2010 ook in Frankrijk en Suriname. Sinds 1999 organiseert Ron yogaretraites in India in de Himalaya, waar zijn leraar swami Yogananda mede de lessen verzorgt. Ron is getraind, onderwezen en geïnitieerd door Brahmrishi Visvatma Bawra Maharash Ji in 1993 in India, Ron staat er om bekend authentiek te zijn met veel humor, hij leeft zijn leven zoveel mogelijk volgens het yoga pad. Juist midden in de samenleving en de soms lastige filosofie in nuchtere en begrijpelijke taal over te brengen is zijn specialiteit.

Datum: zaterdag 26 september 2020. Volgeboekt. Je kunt je naam op de wachtlijst laten zetten. Bij voldoende deelnemers organiseren we een herhaling van de bijscholing.
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Aantal deelnemers: zolang de corona richtlijnen gelden is het maximum aantal deelnemers 10.
Door VYN erkend met 5 punten.
Sluitingsdatum van inschrijving 7 september 2020.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.