24 januari | Anoshe Overington

Het ritme van het jaar, het ritme van prana (herhaling)

Samenwerken met de diepe intelligentie van het lichaam

Heb je je weleens afgevraagd waarom denkwerk beter gaat in de ochtend? Wanneer het ideale tijdstip is voor adem oefeningen of een op meridianen gebaseerde asanasessie? Waarom galblaas aanvallen meestal ’s nachts plaatsvinden en je bij burn-out 5 uur s’ ochtends wakker wordt?
In deze bijscholing besteden we aandacht aan het ritme van het jaar en de dag, door middel van de organenklok waarmee dit allemaal duidelijk wordt.
We gaan kijken naar de manier waarop Prana het lichaam binnenkomt en in welke volgorde het zich verplaatst door de organen.
We gaan een vaste sequentie van 6 poses leren die we of wel door middel van Hatha yoga of Yin yoga kunnen beoefenen om het patroon van Prana door het lichaam te volgen en op die manier met asana’s onszelf op te laden. Op deze manier werken we samen met de diepe intelligentie van het lichaam in plaats van tegen deze stroom in te gaan als we er ons niet bewust van zijn. Hierdoor ontwerp je effectievere yogalessen of persoonlijke yogabeoefening.

Anoshe Overington

Anoshe is gecertificeerd Vinyasa en Yinyogadocent. Haar yoga kennis en kunde is geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar is over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.
In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met het Zelf.

Anoshe houdt van de balans tussen ritmische Yang Flow en de overgave aan Yin yoga, en volgt de seizoenen voor die onderlinge verhouding. In november is het de tijd van alleen yin yoga.  Tijdens de yin yoga lessen werkt ze met aanraking om de studenten dieper in een pose te laten komen en om bewustzijn te brengen naar plekken in het lichaam.  Vrouwelijkheid, creativiteit en warmte kenmerken de lessen van Anoshe. Met haar man Nigam heeft Anoshe een Yin yoga & Mindfulness Teacher Training (I & II) in Doorn.

Datum: zondag 24 januari 2021 (via livestream) en op 19 juni is er een herhaling van deze dag

Tijd: 10.30-16.30 uur
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Door VYN erkend met 5 punten
Aantal deelnemers: zolang de corona richtlijnen gelden is het maximum aantal deelnemers 10.
Sluitingsdatum van opgave 26 april 2021.

Deze bijscholing wordt ook aangeboden op 19 juni 2021.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.