23 april| Jacoline Norden

Introductie Critical Alignment Yoga

Deze dag laat je kennismaken met Critical Alignment Yoga (CAY)

CAY biedt je de ervaring van een diepe en concrete verbinding met het lichaam. Spanning en stress versterken het gebrek aan verbinding met het lichaam en hebben een invloed op ons emotionele leven en denkpatroon. We raken geblokkeerd. Daardoor worden interne verbindende gevoelens zoals lichtheid, energie en ruimte steeds minder ervaren. CAY mobiliseert de wervelkolom waardoor deze verbindende gevoelens weer ervaren kunnen worden. De wervelkolom ondersteunt buik- en borstgebied, waar deze gevoelens in gedragen worden. We leren zo ons op een positieve manier te verbinden met ons zelf, maar ook met stressvolle situaties in ons dagelijks leven. De CAY lessen kenmerken zich door een bepaalde methodiek en het gebruik van tools (hulpmiddelen) zoals een hoofdstand bankje, boog, strip en vilten mat. Op deze cursusdag maak je kennis met CAY methodiek in theorie en praktijk;

In het theoretische gedeelte van de dag wordt er uitleg geven over verbindingen en bewegingsketens, houdingsspieren en bewegingsspieren. Het les-“protocol”: waar heb je zoal rekening mee te houden als je een CAY les opbouwt? De tools: van welke hulpmiddelen wordt er gebruikt gemaakt en met welk doel?

In het praktische gedeelte onderga je een CAY les voor beginners en ga je op een dieper niveau bewegen en mogelijkheden onderzoeken m.b.v. de tools.

Jacoline Norden

“Het werken met ouderen is een grote inspiratiebron geweest voor het verfijnen en toepassen van de Critical Alignment Yoga methodiek. Het ontwikkelde inlevingsvermogen en creativiteit, waar ik tot op de dag van vandaag nog plezier aan beleef. De oefeningen hebben een weldadig effect op de mensen. In die ervaring, op dat moment dat spanning vrij kan komen en energie kan gaan stromen voel ik de verbinding met die ene persoon of met de groep. In die ervaring kan ik steeds weer samen kijken, naar wat er allemaal nog mogelijk is, hoeveel ruimte we voor ons zelf weer in mogen nemen en waarin grenzen weg vallen.”

Datum: zaterdag 23 april
Tijd: 10.30-16.30 uur.
Kosten: € 95,- excl. 21% btw.
Erkend door VYN met 6 studiepunten voor leden
Aantal deelnemers: maximaal 16
Sluitingsdatum voor annulering 2 april

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.