21 & 22 november | Eric Staals

Asana’s en subtiele prana (tweedaagse)

Prana en de Vayus inzetten bij asana beoefening

Een asana kan op verschillende manieren benaderd worden en heeft zodoende ook andere uitwerkingen. Wil je in een krijger kracht opbouwen of juist de ontspanning opzoeken, emotioneel ontladen of je DIT BEN IK – bewustzijn versterken? Wil je stabiliteit door lang in de houding te blijven of flexibiliteit door erin te bewegen? Hoe kun je Prana en de Vayus inzetten binnen dit geheel? Het menselijk lichaam wordt, zoals de kosmos zelf, ondersteund door Prana en het is door de manifestatie van deze levensenergie dat alle lichaamsfuncties mogelijk zijn en gecoördineerd worden. De kosmische kracht van Prana wordt traditioneel onderverdeeld op basis van tien functies die zij vervult in specifieke delen van het lichaam waarvan vijf bijkomende en vijf voornaamste. De vayu’s worden ook wel innerlijke ‘winden’ genoemd omdat zij als wind (beweging) ervaren kunnen worden. De energie wordt gestuurd door het bewustzijn. Dit vergt grote aandacht wat het meditatieve niveau van de beoefening verhoogd.

Je kennis en gevoel van het bewust sturen van Prana vergroten

In deze tweedaagse bijscholing ga je onderzoeken wat de effecten zijn van verschillende benaderingen van asana beoefening, met als leidraad de prana-stroom door de nadi’s. Door middel van verschillende adem – oefeningen zal je kennis en gevoel van het bewust sturen van Prana vergroten. Je krijgt gedetailleerde informatie over de Vayu’s en hoe je deze kunt inzetten in iedere willekeurige asana. Nieuwe que’s in houdingen worden direct geïntegreerd. Hierdoor verbeteren je eigen asana’s en het breidt je vocabulaire om cursisten in hun houdingen uit te lijnen uit.

Eric Staals

Eric is opgeleid tot docent aan de Stichting Yoga en Vedanta. Hij geeft les sinds 1995 en vanaf 2001 is hij zich gaan specialiseren in Ashtanga vinyasa yoga en geeft daarnaast ook power- en Yin yogalessen. Sinds 2006 is hij fulltime yogaleraar en heeft een bloeiende yoga praktijk in Sint-Oedenrode. Eric: “Nadat ik in Zinal de kennis over de Vayu’s tijdens een 5-daagse workshop van Flor Stickens uitgelegd heb gekregen ben ik ermee aan de slag gegaan. Eerst zelf in mijn eigen yogabeoefening en later in mijn lessen. Voor mij is het de grootste verrijking binnen mijn yoga-beoefening tot nu toe en telkens weer een verdieping van iedere asana waarin ik terecht kom.”

Datum: 21 en 22 november 2020  
Tijd: 10:30-16:30 uur.
Kosten: €185,- excl.21% btw.
Door VYN erkend met 10 punten.
Aantal deelnemers: zolang de corona richtlijnen gelden is het maximum aantal deelnemers 10.
Sluitingsdatum van opgave 2 november 2020.

De deelnemers ontvangen begeleidend materiaal in de vorm van een syllabus of krijgen inhoudelijke informatie per e-mail.

Deel deze bijscholing met je vrienden.