16 oktober & 20 november| Anoshe Overington (tweedaagse bijscholing)

YinYoga, Aroma-Acupressuur en Qi Gong – module 2

Heb jij ook een diepe zelf-voeding nodig? In deze tijd waarin we elkaar maar weinig aanraken hebben we juist behoefte aan zintuiglijke prikkels.  Stillnessinyoga heeft een Aroma Yin™ opleiding ontworpen, waar acupressuur en de applicatie van essentiele olien wordt gebruikt voordat we in onze yin houding komen.
Tijdens deze opleiding worden je zintuigen geprikkeld niet alleen door aanraking en geur (aroma), maar creëren we hierdoor tegelijkertijd een diepe ontspanning en meditatieve ervaring. Je leert acupressuur punten, speciaal voor Yin houdingen en door het gebruik van essentiële oliën breng je hiermee je lichaam en geest in balans. Essentiele oliën zorgen gelijk voor een directe toegang tot onze Shen, de toegangspoort naar onze ziel, want ze zijn de yang-essentie, de ziel van de plant zelf.

Aroma’s, drukpunten en yin poses

Volgens klassieke acupuncturisten, is een groot deel van de gezondheidsproblemen in het Westen terug te voeren tot het hebben van emotionele problemen. Deze hebben een effect hebben op de “Shen”, onze ziel.
Door in een pose aroma’s toe te passen in combinatie met het stimuleren van drukpunten en van een gehele meridiaan, is er een direct effect op ons welzijn. Dit effect creëren we door aanraking, geur, yoga poses te combineren met een intentie.
De meeste deelnemers voelen zich meteen veel kalmer en meer in verbinding met zichzelf: “It is like coming home”.

De AromaYin™ – specialisatie bestaat uit 3 Module’s van 2 dagen, die je in iedere volgorde kunt doen. In deze module 2 komt het volgende aan bod:

 1. Een lezing hoe essentiele oliën werken volgens de 5 Elementen
 2. De oliën ingedeeld volgens Klassieke Chinese Filosofie, en hoe je de oliën mengt volgens die principes (heel anders als Westerse aromatherapie!)
 3. drie sequenties:
  • Aromayin voor lage rugklachten, rug en nek pijn
  • Aromayin voor Pranayama en adem beoefening
  • AromaYin voor vrouwen in de overgang
  • Qi Gong en Pranayama

Er is een set van biologische doTerra essentiele oliën van 1,5-2 ml inbegrepen.
Deze workshop is bedoeld voor Yin Yoga docenten, of docenten die al  Yin yoga beoefenen.

Anoshe Overington

Anoshe is gecertificeerd Vinyasa en Yin yogadocent. Haar yoga kennis en kunde is geworteld in de Hatha Vinyasa yoga maar is over de jaren heen sterk beïnvloed door haar passie voor de Chinese geneeskunde, Yin yoga en Taoïsme. Haar sequenties zijn gebaseerd op specifieke meridianen om het lichaam, fysiek en energetisch, in een bepaalde richting te openen.   In haar lessen focust zij op een veilige en meridiaan stimulerende belijning in de houdingen. Dit, in combinatie met bewust ademen om lichaam en geest te integreren. Ze neemt haar studenten mee naar het bewustzijn van het moment door gebruik van ademhaling, het vinden van gemak in de poses en door het opnieuw verbinding maken met het Zelf.  

Anoshe houdt van de balans tussen ritmische Yang Flow en de overgave aan Yin yoga, en volgt de seizoenen voor die onderlinge verhouding. In november is het de tijd van alleen yin yoga.  Tijdens de yin-yogalessen werkt ze met aanraking om de studenten dieper in een pose te laten komen en om bewustzijn te brengen naar plekken in het lichaam.  Vrouwelijkheid, creativiteit en warmte kenmerken de lessen van Anoshe. Met haar man Nigam heeft Anoshe een Yin yoga & Mindfulness Teacher Training (I & II) in Doorn.  

 

Aroma-Yin, acupressuur en Chi Kung module 2 (tweedaagse)

Docent: Anoshe Overington
Datum: zondagen 16 oktober & 20 november 2022
Tijd: 10.30 – 16.30 uur.
Kosten: € 210,- excl. 21% btw ; het gebruik van essentiële oliën is in de prijs inbegrepen
VYN erkend
met 10 punten (voor leden)
Aantal deelnemers:  minimaal 12, maximaal 16.  

Sluitingsdatum van inschrijving of annulering 25 september

 

 

Deel deze bijscholing met je vrienden.